Ελλάδα

Επεισόδιο μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Παππά

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, το Νίκο Παππά, αλλά και τον πατέρα του, Στέλιο.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα βρίσκονταν ο Νίκος Παππάς. Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στο θετικό έργο της κυβέρνησης, επισημαίνονται το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Ωστόσο, κλείνοντας άφησε αιχμές κατά της κας Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας πως η Βούλη πρέπει να εκλέξει νέο πρόεδρο στο ΕΣΡ. Υπενθυμίζεται ότι τη θέση κατέχει προσωρινά μέχρι σήμερα, η μητέρα της κας Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου.

Μάλιστα τη στιγμή εκείνη ο Στέλιος Παππάς φώναξε «γιατί κάποιοι έχουν και συγγενείς εκεί».

Η αιχμή του κ. Παππά προκάλεσε τον εκνευρισμό της Προέδρου της Βουλής, η οποία ζήτησε το λόγο από το προεδρείο επί προσωπικού, που όμως δεν της δόθηκε. Έτσι, η κα Κωνσταντοπούλου αποχώρησε οργισμένη από τη συνεδρίαση.

Ωστόσο, έπειτα από λίγο επέστρεψε και πήρε τελική το λόγο, τονίζοντας πως δεν επιτρέπει σε κανέναν να μιλά έτσι. Παράλληλα, η κα Κωνσταντοπούλου εξήρε το παρελθόν της μητέρας της.

«Την ώρα που μιλούσε ο υπουργός Επικρατείας, ο σύντροφος και φίλος Νίκος Παππάς έκανε αναφορά στη διαδικασία επιλογής του ΕΣΡ. Πρόκειται για ανεξάρτητη αρχή τα μέλη της οποίας ορίζονται από τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με πλειοψηφία 4/5», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε πως την ώρα ο υπουργός έκανε αυτή την αναφορά, υπαινισσόμενος ότι υπάρχει ευθύνη στη Βουλή που δεν έχει διορίσει τα υπολειπόμενα τρία από τα επτά μέλη του ΕΣΡ, ακούστηκε ο σύντροφος Στέλιος Παππάς να φωνάζει ότι κάποιοι έχουν συγγενείς τους στο ΕΣΡ.

«Να υιοθετεί μια από τις πολλές επαίσχυντες συκοφαντίες στο πρόσωπο μου αλλά και στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που προσωπικά δεν επιτρέπω να σπιλώνει κανείς. Την Λίνα Αλεξίου που είναι μια δημοσιογράφος άσπιλη που δεν είχε αφεντικά και υπέβαλε την παραίτησή της πολλές φορές αν και είχε ανήλικα παιδιά, βασανίστηκε στη δικτατορία, στάθηκε στο σύζυγό της που φυλακίστηκε», είπε η πρόεδρος της Βουλής. Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως η Λίνα Αλεξίου διορίστηκε το 2011 στο ΕΣΡ και δεν την πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι πρόκειται για άνθρωπο που δεν δέχεται και δεν θα δεχόταν παρεμβάσεις από κανέναν, ούτε από συγγενείς της, ούτε από κανέναν. «Και γι΄αυτό το λόγο δέχθηκε συκοφαντική επίθεση», όπως είπε, από εφημερίδα, «συκοφαντία που στράφηκε και κατά της ιδίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και εμφανίστηκε η μητέρα της να εισπράττει παρανόμως επίδομα ανήλικου τέκνου 29 ευρώ και ονειδίστηκε μέχρι να δικαιωθεί δικαστικά κάτι που αποσιωπήθηκε».

«Εάν σύντροφε Στέλιο αυτά είναι τα όπλα για να δώσουμε τον πόλεμο, έχουμε πρώτα ηττηθεί μέσα μας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στο βήμα ακολούθησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ο οποίος είπε: «Στην παρέμβασή μου ήμουν σαφής. Λέω ότι η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής πρέπει να προχωρήσει άμεσα ώστε να αποκτήσει το ΕΣΡ νόμιμη σύνθεση. Η θητεία όλων των μελών του ΕΣΡ έχει λήξει. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε και έχω και προσωπική ευθύνη ως αρμόδιος υπουργός να κάνω τα πάντα ώστε η σύνθεση του ΕΣΡ που θα αποδώσει τις άδειες τις νόμιμες, να έχει νόμιμη σύνθεση».

Ακολούθησε σχετική ένταση μέσα στην αίθουσα, με τον κ. Σκουρλέτη να ζήτα όρθιος να σταματήσει όλο αυτό.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια