Ελλάδα

Εκπαίδευση αμερικανών φοιτητών στο ΙΤΕ Κρήτης

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 ολοκληρώνεται η εκπαίδευση αμερικανικής ομάδας φοιτητών στο Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης στο ΙΤΕ, σε θέματα τεχνολογίας των υλικών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ολοκληρώνεται με επιτυχία την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 και ώρα 10 πμ στις εγκαταστάσεις του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης στο ΙΤΕ, η εκπαίδευση ομάδος 8 φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της West Virginia, USA σε θέματα τεχνολογίας υλικών η οποία διήρκησε πέντε (5) εβδομάδες υπό την επιστημονική επιμέλεια του Καθ. Γ. Κυριακίδη και την ένθερμη και εθελοντική υποστήριξη των ερευνητών των Ομάδων Διαφανών Αγώγιμων υλικών και Μικροηλεκτρονικής του ΙΤΕ.

Η εκπαίδευση των φοιτητών και όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής χρηματοδοτήθηκαν από ένα κοινό ερευνητικό/ εκπαιδευτικό πρόγραμμα του NSF των ΗΠΑ. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διέπεται από ένα συμφωνητικό συνεργασίας (MoU) των δύο Πρυτανικών αρχών που σκοπό έχει αφ' ενός την ενδυνάμωση των ερευνητικών δραστηριοτήτων μεταξύ των Ιδρυμάτων αλλά και την μελλοντική παροχή από πλευράς Π.Κ. μιας σειράς από εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως Θερινά Σχολεία και κοινά προγράμματα μεταπτυχιακών / προπτυχιακών σπουδών σε φοιτητές των δύο Ιδρυμάτων.

Στην αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση της Παρασκευής που θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του Καθηγητή τους από την Αμερική Δρ. Κώστα Σιέρου, θα γίνει μια ανασκόπηση του έργου και των αποτελεσμάτων της εκπαίδευσης των Αμερικανών φοιτητών.  Επίσης, έχουν προσκληθεί να χαιρετήσουν τόσο ο Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του Π.Κ. Καθ. Ξ. Ζώτος, όσο και ο Δ/ντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέϊζερ του ΙΤΕ Καθ. Σ. Αναστασιάδης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια