default-image

Έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο αποφάσισε η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα
Έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο αποφάσισε η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απόφαση διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο έλαβε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση της ΕΡΤ.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε καθαρό μήνυμα προς τους βουλευτές του κόμματος, αναφέροντας «η πρώτη αριστερή κυβέρνηση, είτε στηρίζεται από αριστερούς βουλευτές, είτε πέφτει γιατί δε θεωρείται αριστερή», ενώ πρότεινε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του κόμματος τον Σεπτέμβριο καλώντας το μέλη της ΚΕ να καθορίσουν σήμερα τις λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα.

Στην περίπτωση που κάποιοι επιθυμούν να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, τότε πρότεινε τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος την Κυριακή ώστε ο καθένας να τοποθετηθεί στο ερώτημα εάν είναι πλαστός ή όχι ο εκβιασμός.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε με σκληρή γλώσσα για τους διαφωνούντες βουλευτές κατά τις δύο ψηφοφορίες στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα καλώντας να σταματήσει «αυτός ο παραλογισμός του ιδιότυπου δυϊσμού στην κοινοβουλευτική ομάδα», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν λιγότεροι και περισσότεροι αριστεροί, λιγότεροι και περισσότεροι επαναστάτες».

Αρκετές φορές στην ομιλία του κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μιλήσουν καθαρά και έντιμα, ζητώντας να αφήσουν τις λαθροχειρίες κατά μέρος και «ας κοιταχτούμε στα μάτια», όπως είπε.

"Η κυβέρνηση είχε να επιλέξει ανάμεσα στον συμβιβασμό ή την άτακτη χρεοκοπία"

«ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση βρίσκονται σε ένα σημείο καμπής», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας την Πέμπτη τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Σινέ Κεραμεικός.

«Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, και αυτές τις αποφάσεις τις θέτουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας και της ΚΕ του κόμματος».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε να επιλέξει ανάμεσα στον συμβιβασμό ή την άτακτη χρεοκοπία.

Κάλεσε όλα τα στελέχη του κόμματος πουν την άποψη του καθαρά και έντιμα. «Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι υπήρχε και τρίτη επιλογή της επιλογής εξόδου από το ευρώ. Οφείλω να πω ότι όλα τα μέλη πρέπει να πούμε καθαρά την άποψή μας, τη γνώμη μας. Η έξοδο από το ευρώ θα σήμαινε ραγδαία υποτίμηση, σκληρή λιτότητα και προσφυγή εκ νέου στο ΔΝΤ για τη στήριξη του νομίσματος. Όποιος αυτό δεν το παραδέχεται είτε εθελοτυφλεί είτε κρύβει την αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Ουσιαστικά εξαναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε και να συμβιβαστούμε σε ένα υφεσιακό πρόγραμμα», είπε και πρόσθεσε: «εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο, φτάσαμε στο όριο της ρήξης».

Επιλέξαμε το δρόμο ενός δύσκολου συμβιβασμού γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Αυτό το πλαίσιο συμφωνίας μετά από σκληρή μάχη καταφέραμε να φέρουμε.

«Εγώ ο ίδιος είπα πριν το δημοψήφισμα ότι ζητάω εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση για να φέρω συμφωνία σε 48 ώρες. Ας αφήσουμε τις λαθροχειρίες κατά μέρος και ας κοιταχτούμε στα μάτια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε όσα κέρδισε η κυβέρνηση, είπε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι που δημιουργήσαμε τις πρώτες ρωγμές στη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία στην Ευρώπη, όπως και τις προϋποθέσεις για να υπάρξει αμφισβήτηση του μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας της ευρωζώνης.

Πρόσθεσε ότι το στρατηγικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν υπάρχει χώρος για μια αριστερή κυβέρνηση στη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη. «Πρέπει να απαντήσουμε, πιστεύω θετικά» σημείωσε, εκτιμώντας ότι «δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε, πρέπει να παλέψουμε για να αλλάξουμε του συσχετισμούς».

«Η μάχη θα είναι σκληρή και διαρκής», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση είναι ακόμη ανοιχτή και τρέχει και αναφέρθηκε στα ανοιχτά μέτωπα για το θέμα της αγροτικής φορολόγησης, τη ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Στο κρίσιμο ερώτημα που οφείλουμε να απαντήσουμε είναι πως αντιδράμε στα δύσκολα; με ποιο σχέδιο με ποια προοπτική, είπε απευθυνόμενος στα μέλη της ΚΕ του κόμματος.

Πρότεινε τη διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφασιστεί σήμερα το χρονοδιάγραμμα αυτού του συνεδρίου.

Επίσης πρότεινε εσωκομματικό δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή, ώστε ο καθένας να τοποθετηθεί στο ερώτημα εάν είναι πλαστός ή όχι ο εκβιασμός.

"Η κυβέρνηση είτε στηρίζεται από αριστερούς βουλευτές, είτε πέφτει επειδή έπαψε να είναι αριστερή"

«Προτείνω όποια και εάν είναι η απόφαση των μελών μας να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: Να συμφωνήσουμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός του ιδιότυπου δυϊσμού στην κοινουβουλευτική μας ομάδα δεν υπάρχουν λιγότεροι και περισσότεροι αριστεροί, λιγότεροι και περισσότεροι επαναστάτες», είπε

Να μοιραστούμε την πολιτική ευθύνη εγκρίνοντας πρόταση για ένα συνέδριο λύνοντας τις υπαρκτές διαφορές μας μέσα από τον διάλογο και τη συζήτηση, αλλά ενωμένοι, με κοινή φωνή στο κοινοβούλιο.

Κανένας δεν διεκδικεί το αλάθητο.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι στην πολιτική πολλές φορές δεν μπορείς να τα έχεις όλα. «Η πρώτη αριστερή κυβερνήση μετά τον παγκόσμιο πόλεμο είτε στηρίζεται από αριστερούς βουλευτές είτε πέφτει από αριστερούς βουλευτές επειδή θεωρούν ότι έπαψε να είναι αριστερή», διεμήνυσε.

Παραίτηση Ρινάλντι

Ήδη είχαμε και την πρώτη παραίτηση, αφού ο Ρούντι Ρινάλντι παραιτήθηκε, ρίχνοντας και μπόλικα... καρφιά: «Εν λευκώ η κυβέρνηση και το Μαξίμου θα συνεχίσουν αυτά που έχουν αποφασίσει και η Αριστερα θα συσκεφθεί το Σεπτέμβρη. Ο κόσμος βιώνει με τρομερό τρόπο την τεράστια καταστροφή. Πίστεψε αυτά που του είπαμε και μιλάμε όλοι για ήττα. Να προβληματιστούμε για το τι λείπει από την προσπάθεια, πληγώθηκε η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το λαό. Αυτά που υπογράψαμε οδηγούν σε μετάλλαξη του εγχειρήματός μας. Παραιτούμαι από την Κεντρική Επιτροπή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρούντι Ρινάλντι στην ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως σε οξείς τόνους ήταν και οι τοποθετήσεις των περισσότερων συνέδρων:

Α. Ρήγος: Δεν είναι ώρα για καταμέτρηση ευθυνών - Στην πολιτική δεν υπάρχει πρόγραμμα μη διαχειρίσιμο.

Την προσδοκία της διάσπασης καλλιεργούν ΜΜΕ αλλά και δικοί μας τηλεμαϊντανοί που δεν κατανοούν ότι άλλο είναι ο εσωκομματικός διάλογος και άλλο ο δημόσιος λόγος που πρέπει να σέβεται την πλειοψηφία. Αδρανοποιημένα τα όργανα, ενώ τάσεις συσκέπτονται ως κόμμα μέσα στο κόμμα επί του πρακτέου.

Αλμπάνης: Μεγάλη στρατηγική ήττα της κυβέρνησης που δεν εκτέλεσε το βασικό στόχο της εξόδου από το μνημόνιο

Στρατηγική ήττα και για το κόμμα, αποδείχθηκε ότι δεν είναι εφικτή η έξοδος από τη λιτότητα με την παραμονή στην ευρωζώνη. Αποδείχθηκε ότι ο αγώνας για τη λαϊκή απελευθέρωση έχει προϋπόθεση θυσίες από μία πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου. Πραγματικός ο εκβιασμός, θα μας διέλυαν όντως το τραοπεζικό σύστημα. Μπορείς να υπογράχεις μία συνθηκολόγηση, δεν σε υποχρεώνει τίποτα να εφαρμόσεις εσύ το περιεχόμενο του πραξικοπήματος. Πρέπει να σχεδιάσουμε την απεμπλοκή από αυτήν την κατάσταση το αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση δεν είναι μέσο αλλά αυτοσκοπός για την Αριστερά. Να δώσουμε ευκαιρία σε κοινό βηματισμό, έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβρη για όλες τις απόφάσεις, μέχρι τότε όχι πειθαρχικές ποινές για τους βουλευτές μας.

Μπαλαούρας: Οδυνηρή ήττα, σημαντικά λάθη θα μπορούσαμε πολύ νωρίτερα με τους δικούς μας όρους να είχαμε capital controls

Μπαλάφας: Το ερώτημα είναι αν μπορεί να αναλαμβάνει ευθύνες η Αριστερά

Αν σου δίνει την εμπιστοσύνη ο λαός πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό και να μη διευκολύνεις την παλινόρθωση των δυνάμεων της αντίδρασης. Το βασικό κριτήριο αν πορευόμαστε καλώς είναι ο κόσμος, οι υποτελείς τάξεις οι οποίες δείχνουν στήριξη και κατανόηση. Οι αποφάσεις έλεγαν εκτός από «καμία θυσία για το ευρώ» και «καμία αυταπάτη για τη δραχμή».

Δραγασάκης:Κάναμε πολιτική τον βολονταρισμό μας, να φτιάξουμε επιτέλους τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ των μελών

Διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι στο προηγούμενο διάστημα επετράπη η λειτουργία «κομμάτων μέσα στο κόμμα» και προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι σπείραμε θα θερίσουμε».

Νταβανέλος:Απαιτώ από το Μαξίμου, να ασκήσει τη δύναμη που έχει για να τσακίσει το ρουλεμάν που επιτίθεται σε συντρόφους όπως ο Βαρουφάκης η Κωνσταντοπούλου κ.ά.

Αυτή τη συμφωνία οι διεθνείς καπιταλιστές και το ντόπιο καθεστώς τη φορτώνουν σε εμάς, όπως στο παρελθόν έκαναν με τους σοσιαλδημοκράτες. Έτσι θέλουν να τσακίσουν το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η εναλλακτική προβλεπόταν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με μέτρα όπως αυτά που περιγράφαμε στη Θεσσαλονίκη και με μονομερείς ενέργειες (υπό το σύνθημα «καμία θυσία για το ευρώ»).

Θεωνάς:Η ΚΕ έπρεπε να συγκληθεί αρκετά νωρίτερα - Η συμφωνία εγείρει ζητήματα εθνικής ανεξαρτησίας

Δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε ότι η ελληνική αντιπροσωπεί και ο πρωθυπουργός έδωσαν ένα σπουδαίο αγώνα ανεξάρτητα από το ότι δεν κατάφεραν να έχουν το αποτέλεσμα που ήθελαν οι ίδιοι και ο ελληνικός λαός. Η μικρή Ελλάδα με τον αγώνα αυτό έγινε παράγοντας στήριξης των λαϊκών κινημάτων στη Νότια Ευρώπη και όχι μόνο.

Λάμπρου: Να μη μετατραπεί η συνθηκολόγηση σε πολιτική μας, να μην ακολουθήσουμε την λογική του μονοδρόμου όπως οι αντίπαλοί μας

Πράγματι δεν είχαμε την πρόταση της εξόδου ή κάποιας εναλλακτικής αλλά στην πρότασή μας επίσης δεν υπήρχε το τρίτο μνημόνιο. Δεν πρέπει να αποδράσουμε από τις ιστορικές μας ευθύνες αλλά ούτε και από τις ιδέες και το πρόγραμμα της Αριστεράς. Έκτακτο συνέδριο με ευκαιρία στην ενότητα και τη σύνθεση, δεν είμαι υπέρ ούτε ενός διαρκούς συνεδρίου στις επόμενες ημέρες με σφραγίδα στο διχασμό ούτε υπέρ ενός δημοψηφίσματος το οποίο δεν δίνει καμία δυνατότητα στη σύνθεση.

Και άλλες παρεμβάσεις

Ν. Ηλιόπουλος:Το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα δεν μπορούμε να κάνουμε μια κλειστή κεντρική επιτροπή, αλλά έχουμε δημοσιογράφους, δείχνει ότι ακόμα δε θέλουμε να γίνουμε σοβαροί για το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

Χθες, αποδείχτηκε ακόμα μια φορά πόσο επικίνδυνος είναι ο Γ. Πανούσης, αφού για να πει αυτήν την ανακρίβεια για τους συλληφθέντες ο σύντροφος Αλ. Τσίπρας, μάλλον κάποιος του το είπε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δε γίνεται να έχουμε επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας τον κ. Χουλιαράκη, ο οποίος είναι πιο τρόικα και από την τρόικα. Δε δίνεις έτσι αυτήν τη μάχη.

Όσο αυταπάτη είναι να λέμε ότι θα μας δώσουνε μια καλή συμφωνία, άλλο τόσο αυταπάτη είναι να λέμε ότι αυτή η Ευρωζώνη θα δώσει μια καλή συμφωνία εξόδου στην Ελλάδα.

Β. Κατριβάνου:Ο εκβιασμός από τη διαπραγμάτευση μεταφέρθηκε και μέσα στο κόμμα

Δεν έχω δει κανέναν εδώ να πει ότι νιώθει καλά.

Αφεθήκαμε οι βουλευτές στη Βουλή να αποφασίσουμε δίχως καμία συλλογική απόφαση. Χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια και δεν είχαμε καμία συλλογική διαδικασία να δούμε τι θα αποφασίσουμε.

Συγχρόνως όταν ψηφίσαμε αυτό, έξω γίνονταν συλλήψεις, συνδικαλιστών, μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Ροσινάντε. Για αυτό έχουμε ευθύνη.

Η ήττα ήταν μέσα στη διαπραγμάτευση, αλλά ήταν και μέσα στο κόμμα. Ο εκβιασμός από τη διαπραγμάτευση μεταφέρθηκε και μέσα στο κόμμα.

Είναι σημαντικό να κάνουμε έκτακτο συνέδριο. Και ο λόγος που δε λέω να κάνουμε δημοψήφισμα ή διαρκές εδώ και τώρα είναι γιατί δε θα επιτρέψουν να κουβεντιάσουμε, αλλά θα είναι για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας.

Έκτακτο συνέδριο, για να δούμε τι λένε οι οργανώσεις και τα μέλη μας. Όχι ξεκαθαρίσματα, αλλά είναι η τελευταία μας ευκαιρία για μια συζήτηση και μια συλλογική απόφαση.

Γ. Σακελλαρίδης: Η αλληλεγγύη σε όσους βάλλονται είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μιλάμε για την ενότητα

Σωστά ασκείται κριτική στα μέτρα αυτού του μνημονίου. Κανείς από όσους ψήφισαν δεν πιστεύει ότι είναι για το συμφέρον της εργατικής τάξης.

Δεν είναι τρομολαγνεία όμως τα ενδεχόμενα που βλέπαμε ανοιχτά μπροστά μας εκεί που είχε φτάσει η διαπραγμάτευση. Αυτό που είχε σημασία ήταν οι υλικές συνέπειες, αλλά και άλλες συνέπειες που θα είχαμε αν δεν ψηφίζαμε αυτήν τη συμφωνία.

Στο όνομα ποιουνού υπογράφηκε αυτή η συμφωνία; Στο όνομα του Σόιμπλε, των τραπεζών; Στο όνομα των εργαζόμενων πήραμε την απόφαση σαν κυβέρνηση να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία.

Υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα: Είμαστε όλοι με την ενότητα. Δεν μπορείς όμως να την επιβάλλεις, αλλά μπορείς να φτιάξεις τις συνθήκες που θα την περιφρουρήσουν.

Δεν μπορώ να ανεχτώ να απειλούνται σύντροφοι/ισσες και να αποκαλούνται "συμμορία της δραχμής". Η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μιλάμε για την ενότητα.

Χρ. Καραγιαννίδης: Η απεμπλοκή, ο σχεδιασμός και το συνέδριο, είναι κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει συνθετικά

Διακρίνω στην ηγεσία μια δυσκολία να παραδεχθεί το προφανές: Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης είναι μια συντριπτική ήττα της βεβαιότητας ότι στην Ευρωζώνη κατοικοεδρεύει η δημοκρατία και η αλληλεγγύη.

Το να προσβάλλουμε ανθρώπους που έχουν δώσει τόσα χρόνια τις δυνάμεις τους, την ψυχική τους υγεία κτλ μιλώντας για κόμμα βαρίδι, δεν το δέχομαι.

Το να μιλάμε για χαμηλούς τόνους και να μην το κάνουμε, δεν έχει νόημα. Η ενότητα δεν είναι ευσεβής πόθος αλλά πολιτική πρακτική. Το ξεκατίνιασμα συντρόφων σε τηλεοπτικά κανάλια, ορισμένων συντρόφων που έχουν πιάσει στασίδι τους τελευταίους έξι μήνες, δεν μπορεί να συνέχιστει.

Δεν υπάρχουν τσάμπα μάγκες, ούτε προδότες. Τους συντρόφους μου που έχουμε αγωνιστεί τόσα χρόνια, και αν ψήφισαν ΝΑΙ, δεν τους ξεχωρίζω από τη μία μέρα στην άλλη.

Σε περίπτωση που δεν δεχτούμε τώρα τη συμφωνία, έχουμε εναλλακτικό σχέδιο; Σε περίπτωση που σε έξι μήνες βρεθούμε στο ίδιο σημείο, θα έχουμε κάποιο εναλλακτικό σχέδιο; Αυτό το σχέδιο είχες υποχρέωση να το έχεις ήδη.

Στο συνέδριο που θα γίνει το Σεπτέμβριο να σκιαγραφήσουμε ένα τέτοιο σχέδιο.

Δε γίνεται να κρεμάνε τα κανάλια το σύντροφο Βαρουφάκη και το κόμμα να μη βγάζει ανακοίνωση.

Η απεμπλοκή, ο σχεδιασμός και το συνέδριο, είναι κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει συνθετικά.

Γ. Σαπουνάς: Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ήττα, μέρος της οποίας δεν ανατάσσεται

Ραγίζει η Ευρώπη; Απαντώ ευθέως, ασφαλώς και ραγίζει. Ραγίζει μέσα από τις αντιθέσεις της και μέσα από τα ραγίσματά της ξερνάει βαρβαρότητα.

Τι ελέγχει η κυβέρνηση σήμερα; Ελέγχει τη ΓΓ Εσόδων, ελέγχει τις τράπεζες, ελέγχει τον Στουρνάρα; Βιώνουμε συνθήκες περιορισμένης κυριαρχίας. Και θέλουμε εμείς να κυβερνήσουμε σε τέτοιο πλαίσιο;

Από αυτά πρέπει να απεγκλωβιστούμε. Ποια κυβέρνηση να μη χάσουμε, αν ισχύουν κατά ελάχιστο αυτά που είπαμε πριν;

Πρέπει να απεγκλωβιστούμε από αυτήν την κατάσταση και να μην ψηφίσουμε αυτό το μνημόνιο.

Ρ. Σβίγκου: Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη

Πορευτήκαμε με βεβαιότητες που διαψεύστηκαν:

1. Ότι μπορει η κυβέρνηση της αριστεράς να φέρει τα πάνω κάτω στον ευρωπαϊκό συσχετισμό

2. Ότι η συμμαχία με τις χώρες του νότου μπορεί να ανατρέψει τη λιτότητα

3. Ότι μια διαπραγματευση όπως αυτή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τελειώσει μια για πάντα το μνημόνιο

Δεν υπάρχουν μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το κοινό μας σπίτι.

Σπ. Τζόκας: Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση αν και όφειλε να υπάρχει - Η συμφωνία είναι προϊόν εκβιασμού και η στρατηγική  επιλογή μας απέτυχε

Η συμφωνία είναι αναποτελεσματική, όπως εμμέσως πλην σαφώς λέει και ο πρόεδρος, και δύσκολα εφαρμόσιμη. Αν δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση, θα πρέπει να αναζητήσουμε λύση εξόδου στο άμεσο μέλλον, δύσκολο το εγχείρημα αλλά καλύτερο από την υπάρχουσα φυλακή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News