Ελλάδα

Μεϊμαράκης: "Δεν επιτρέπεται η άγνοια του πρωθυπουργού"

Δεν επιτρέπεται η άγνοια του πρωθυπουργού σε τόσο σοβαρά θέματα, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στο «σχέδιο Βαρουφάκη», κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του "ΑΝΤ1".

Αναγνωρίζω στον κ. Τσίπρα μία απειρία, αλλά δεν επιτρέπεται η άγνοια, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι «εάν δεν ήξερε, τότε έχει παρασυρθεί».

Παράλληλα, κατέστησε αναγκαίο να καταδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντας τον πρώην υπουργό ως «μοιραίο».

«Έπρεπε να μας το είχαν πει ότι το Ρlan Β ήταν η έξοδος από το ευρώ. Εμείς θεωρούσαμε ως Ρlan Β, ένα σχέδιο που θα μας πήγαινε σε μια συμφωνία εντός ευρώ» εξήγησε εν συνεχεία ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σχετικά με τη στάση της αντιπολίτευσης στη Βουλή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ξεκαθάρισε ότι «δεν ψηφίζουμε την κυβέρνηση και τα μέτρα, αλλά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν θα ήθελε εκλογές», ενώ απηύθυνε έκκληση ώστε τα εσωκομματικά προβλήματα  να μην γίνουν εθνικά. Είναι καταστροφικό για τη χώρα να ξαναμπούμε στη διαδικασία της αστάθειας, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ., σύμφωνα με το naftemporiki.gr, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο συγκρότησης μίας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, καθιστώντας σαφές ότι «δεν θα αρνηθεί να πράξει το εθνικό της καθήκον».

Σχόλια