default-image

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που καλείται να προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Στίγμα προθέσεων έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε στην Πολιτική Γραμματεία (ΠΓ) ότι πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο οι συνεδριακές διαδικασίες γιατί πρέπει να αποσαφηνιστεί η στρατηγική και γιατί είναι ορατές οι διαφορές στρατηγικού προσανατολισμού.

Σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εκτίμησε ότι την επιλογή της ρήξης φαίνεται να έχει κάνει η μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και η μειοψηφία της ΚΟ και ότι πλέον υπάρχουν δύο διαφορετικές στρατηγικές επιλογές, οι οποίες συνίστανται στο εντός ή εκτός ευρώ -και αυτό, όπως είπε, είναι ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί σε κομματικό επίπεδο.

Κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες κινήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με κορύφωση της χθεσινή εκδήλωση του «Ιskra», η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «έχει γίνει μια επιλογή ρήξης από πλευράς της μειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας και μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Από εκεί και πέρα, συνέχισε, αυτή είναι μία μειοψηφική άποψη, καθώς υπάρχουν αποφάσεις 27 Νομαρχιακών Επιτροπών στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, που είναι διαφορετικής αντίληψης.

Παράλληλα, τόνισε ότι το δίλημμα αφορά το «εντός ή εκτός ΕΕ», το αν «η Αριστερά πρέπει να παραμείνει ή όχι στην κυβέρνηση» και η συζήτηση «για το ποια Ευρώπη παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με τον κ. Βαρουφάκη, υπογράμμισε ότι «η όλη συζήτηση ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας το οποίο προσπαθεί να ποινικοποιήσει και να σπρώξει τα πράγματα σε μια άλλη κατεύθυνση, ότι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση επεξεργάστηκε σχέδια Grexit».

Πρόσθεσε εν συνεχεία, ότι από την στιγμή που διάφοροι ευρωπαϊκοί κύκλοι φαίνεται ότι ήθελαν να οργανώσουν ένα Grexit, όφειλε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας να έχουν ένα σχέδιο απέναντί τους για το τι σημαίνει αυτό και πώς αντιμετωπίζεται, εάν οι άλλοι κάνουν μια τέτοια επιλογή.

Ως αμυντική γραμμή, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της χώρας όφειλε να ζητήσει μια τέτοιου τύπου ενημέρωση και σχεδιασμό. Εάν δεν το είχε κάνει, θα ήταν ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός, κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News