default-image

Νέα υδατοδρόμια σε Πάρο και Μήλο

Ελλάδα
Νέα υδατοδρόμια σε Πάρο και Μήλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, προχωρά η Hellenic Seaplanes, για την Μήλο και την Πάρο.

Πιο αναλυτικά, «η Hellenic Seaplanes, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, κρατά ψηλά ακόμη τη σημαία, προχωρά σταθερά και θέτει γερές βάσεις για το μέλλον. Το αντίδοτο στην κρίση έρχεται από τη αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων Hellenic Seaplanes S.A., που αποδεικνύει ότι επιμένει ελληνικά σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η εταιρεία προχωρά την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων αναλαμβάνοντας την διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίου για την Μήλο και πρόσφατα και για την Πάρο.

Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία είναι σε συνεργασία με τον Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανάπτυξη υδατοδρομίων σε όλη την περιφέρεια, εμφανίζοντας έτσι μικρές αχτίδες ελπίδας, ότι η χώρα αυτή μπορεί να ανακάμψει και να δώσει νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν της.

Παρά το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές έχουν εξαφανιστεί την τελευταία περίοδο από την Ελλάδα, και παρά το ότι οι επενδυτικές συμφωνίες έχουν παγώσει, η εταιρεία προτίμησε να συνεχίσει τις διαδικασίες ανάπτυξης των υδατοδρομίων που απαιτούνται, για να ολοκληρωθούν τα υδατοδρόμια  στη χώρα μας.

Σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Πρόεδρος της εταιρείας Νικόλας Χαραλάμπους μίλησε για τους  στόχους της εταιρείας: «Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Ελλάδα με την οικονομική κατάσταση, η Hellenic Seaplanes προσπαθεί να θέσει γερές βάσεις για το μέλλον και να δημιουργήσει τις σωστές συνθήκες για την υλοποίηση ενός σχεδίου με πολλαπλά οφέλη για την χώρα. Έχουμε στόχο την προώθηση των υδατοδρομίων  και την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης με ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, από τη λειτουργία του οποίου αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά για την χώρα και να συμβάλλει στην άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών καθώς και να δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας».

Η εταιρεία μέσα σε ένα πρωτόγνωρο και ασταθές οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, εντός του οποίου αναγκάζεται να λειτουργήσει έχει σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία παραμένει σταθερή στην προσπάθεια ανάπτυξης και ενίσχυσης του τουρισμού σε όλες τις περιφέρειες της. Πρωταγωνιστής στην συμμαχία αυτή η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία προχωρά ασταμάτητα και χωρίς καθυστερήσεις στην δημιουργία ενός δικτύου υδατοδρομίων στο Νότιο Αιγαίο

Μέσα από την ιστοσελίδα του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος είπε: «Η πρωτοβουλία αυτή, αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά στο γενικότερο στρατηγικό πλάνο της Περιφέρειας για την στήριξη και περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ειδικά στις σημερινές συνθήκες κρίσης, βασική παράμετρος του οποίου είναι η εύκολη προσβασιμότητα και στα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, η ίδρυση υδατοδρομίων δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί για τα νησιά βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη, ιδιαίτερα για τις νησιωτικές κοινωνίες. Επιπλέον, η αξιοποίηση των υδροπλάνων εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την προσπάθεια για άρση της απομόνωσης σημαντικών τμημάτων της ελληνικής επικράτειας και θα συμβάλει στο να αντιμετωπιστούν οι ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των μετακινήσεων, δεδομένου ότι τα υδροπλάνα δύνανται να εκτελούν πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών και φορτίων»

Η ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε/ HELLENIC SEAPLANES S.A., δραστηριοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια στην ελληνική αγορά έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση της λειτουργίας όσο το δυνατόν περισσότερων Υδατοδρομίων στην χώρα μας. Βασικός σκοπός της είναι η ανάπτυξη ενός σημαντικού δικτύου Υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα καθώς και η επιχειρησιακή σύνδεση των προορισμών με υδροπλάνα.

Στην σχετική ανακοίνωση μετά την ανάληψη αδειοδότησης των υδατοδρομίων Μήλου και Πάρου ο κ. Χαραλάμπους  ανέφερε «Είμαι πεπεισμένος ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μας δίνεται η ευκαιρία να χτίσουμε αυτή την νέα δραστηριότητα πάνω σε στέρεες βάσεις. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι απαραίτητη η χάραξη, αλλά και η εφαρμογή ενός εθνικού σχεδιασμού που θα αποτελέσει τον συγκοινωνιακό χάρτη για την νησιώτικη Ελλάδα. Η Εταιρεία μας προσδοκά ότι θα ανατρέψει τα θεμελιώδη έως τώρα δεδομένα του ελληνικού τουρισμού εγκαινιάζοντας μια Νέα Εποχή στην οποία θα αυξηθεί και θα βελτιωθεί ποιοτικά το τουριστικό ρεύμα της χώρας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News