default-image

Ο Ν. Μαριάς στην EPT1 καταγγέλλει το μνημόνιο 3

Ελλάδα
Ο Ν. Μαριάς στην EPT1 καταγγέλλει το μνημόνιο 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο άλλος δρόμος και τα βήματα που η κυβέρνηση θα μπορούσε αμέσως μετά την εκλογή της να είχε εγκαίρως ακολουθήσει, καθώς και η επίσκεψη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο και το αρνητικό κλίμα που αντιμετώπισε, ήταν τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Έλληνα ανεξάρτητου ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητή Ν. Μαριά, στον τηλεοπτικό σταθμό EPT1 και στην εκπομπή "EPT Focus" την Πέμπτη 23 Ιουλίου.

Ο κ. Μαριάς εκτός από την επίσκεψη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο και το αρνητικό κλίμα που αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα θεσμικά όπλα της Ελλάδας που δεν χρησιμοποιήθηκαν και «τις αυταπάτες της κυβέρνησης», ενώ μίλησε για το νέο δάνειο - γέφυρα και τα κέρδη από Ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ ύψους 3,5 δισ. ευρώ και τα οποία προορίζονταν να δοθούν στην Ελλάδα, μπαίνουν ως εγγύηση προκειμένου «οι τοκογλύφοι δανειστές να διασφαλιστούν για να χορηγήσουν το περίφημο δάνειο-γέφυρα».

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι υπήρχε και ο άλλος δρόμος και τα βήματα που η κυβέρνηση θα μπορούσε αμέσως μετά την εκλογή της να είχε εγκαίρως ακολουθήσει, ενώ αναφέρθηκε στο περίφημο επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ των 35 δισ. ευρώ, το οποίο «προπαγανδίζουν οι διάφορες μνημονιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις προκειμένου να χρυσώσουν το χάπι του νέου μνημονίου, δεν είναι τίποτε άλλο από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και των αγροτικών ενισχύσεων που έτσι και αλλιώς τα δικαιούται η πατρίδα μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News