default-image

ΕΚΗ: Τραγικός θάνατος σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου

Ελλάδα
ΕΚΗ: Τραγικός θάνατος σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο της 20χρονης Ουκρανής υπαλλήλου ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τους αρμόδιους για άλλη μία φορά να σταθούν πάνω «στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθημερινά στους χώρους εργασίας, υπό συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Το Εργατικό Κέντρο τονίζει πως «χωρίς καν να έχει στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, δυστυχώς επαναλαμβάνονται οι φόβοι μας για τη "μαύρη" μαθητευόμενη εργασία (17%) στα ξενοδοχεία, με τον αιφνίδιο θάνατο της νεαρής (20 χρονών) Ουκρανής υπαλλήλου Ξενοδοχείου στην Ζάκυνθο».

Σύμφωνα με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό Ζακύνθου, μια εκπαιδευόμενη μαθήτρια Ουκρανικής καταγωγής, λιποθύμησε έξω από το δωμάτιό της - και κατά την μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, άφησε την τελευταία της πνοή.

Σε ανακοίνωση του μετά το τραγικό αυτό συμβάν, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ζακύνθου καταγγέλλει ότι η «εντατικοποίηση μέχρι τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, είναι ο κανόνας πίσω από την πολυτελή βιτρίνα των μεγάλων ξενοδοχείων». «Στις βάρδιες φτάνουν και τις 12 ώρες τη μέρα χωρίς ρεπό... Οι συνθήκες δουλειάς φθείρουν την υγεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, οι οποίοι αναφέρουν λιποθυμίες και πόνους στις αρθρώσεις και στη μέση» καταγγέλλει μεταξύ άλλων το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου.

Το ΕΚΗ καλεί τους αρμόδιους για άλλη μια φορά να σταθούν πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθημερινά στους χώρους εργασίας, υπό συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News