Ελλάδα

Εκδήλωση ΣΦΕΑ για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας

Εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας διοργάνωσε το απόγευμα ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 (ΣΦΕΑ), στον ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου «Ε.ΑΤ.-Ε.Σ.Α.», στο Πάρκο Ελευθερίας.

Στεφάνια στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, που βασανίστηκε επί δικτατορίας, κατέθεσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ Κωνσταντίνος Μανταίος, η χήρα του Σπύρου Μουστακλή, Χριστίνα Μουστακλή, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, η Σοφία Βούλτεψη (Ν.Δ.), ο Σπύρος Χαλβατζής αντιπρόεδρος του ΣΦΕΑ (ΚΚΕ) η Δώρα Καλλιπολίτη (ΔΗΜΑΡ), ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεδέζος, εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής, η Ελένη Αστρινάκη, ο πρόεδρος επιτροπής μητρώου μαχητών αντίστασης Κύπρου και πρόεδρος αντιστασιακών Λευκωσίας, Γιώργος Λούκας, εκ μέρους του πανελλαδικού συνδέσμου αγωνιστών ΕΑΜικής και εθνικής αντίστασης, Γιώργος Χριστοδουλάκης και εκ μέρους της κίνησης για την εθνική άμυνα (ΚΕΘΑ), Μάλαμας.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ, κ. Μανταίος υποστήριξε ότι «μπήκαμε στον αγώνα με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την ελευθερία, την πατρίδα. Δεχθήκαμε βασανιστήρια. Είχαμε ακόμη και δολοφονίες. Τίποτα δε μας δείλιασε».

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, ο κ. Λούκας τόνισε ότι «ερχόμαστε από την αγωνιζόμενη Κύπρο για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους και όσους αγωνίστηκαν κατά της επάρατης χούντας αλλά και να χαιρετίσουμε την κατάρρευση της χούντας και την επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην κοιτίδα της».

Το "παρών" έδωσαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτός των προαναφερθέντων, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, Αγλαΐα Κυρίτση, Νίκος Μανιός, Θανάσης Πετράκος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια