default-image

Ο Βαρουφάκης ψήφισε "ναι"

Ελλάδα
Ο Βαρουφάκης ψήφισε "ναι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οπως είχε "προβλέψει" το neakriti.gr, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ψήφισε "ναι" στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Το αυτό και με τον Κρητικό βουλευτή που είχαμε αποκαλύψει ότι ενώ είχε ψηφίσει "όχι" σκόπευε να ψηφίσει "παρών" (ο Κώστας Δερμιτζάκης).

Το σχετικό ρεπορταζ που δημοσιεύσαμε λίγο μετά τα μεσάνυχτα:

Το ενδεχόμενο να "αλλάξει ρότα" και να ψηφίσει "ναι" στην ψηφοφορία μετά το πέρας της συνεδρίασης που συνεχίζεται στη Βουλή, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης!  

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φέρεται νάχει ενημέρωσει κάποια άτομα στο περιβάλλον του για αυτήν την πρόθεσή του, η οποία έχει την λογική - σύμφωνα με τα όσα είπε - "να δωθεί μια ευκαιρία ανασύνταξης στην κυβέρνηση"

Την ίδια ώρα όμως επιμένει στην τακτική που ακολούθησε ως υπουργός, να εξηγεί σε όλους τους τόνους ότι η πεποίθηση του ότι το νέο μνημόνιο οπως είναι δομημένο δεν είναι δυνατόν να "βγει", δεν πρόκειται να αλλάξει.

Από το ρεπορτάζ του neakriti.gr προκύπτει επίσης ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο βουλευτές της Κρήτης που είπαν "οχι", αυτή τη φορά αμφιταλαντεύεται και αν δεν υπερψηφίσει το νομοσχεδιο, θα δηλώσει "παρών".

Τι λέει ο Βαρουφάκης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης... πρόλαβε και να αιτιολογήσει το "ναι" του: Με άρθρο που δημοσίευσε το The Press Project αμέσως μετά το "ναι" και στο οποίο μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής:

"Την περασμένη Τετάρτη δεν είχα επιλογή παρά ένα βροντερό ΟΧΙ. Ήταν το δικό μου «όχι», που ήρθε να προστεθεί στο 61,5% των συμπολιτών μας, σε συνθηκολόγηση που βασίζεται στην λογική της ανυπαρξίας εναλλακτικής (στην γνωστή TINA - there is no alternative) την οποία απορρίπτω τριανταπέντε χρόνια τώρα και στις τέσσερις ηπείρους που έχω ζήσει.  Σήμερα, απόψε, τα δύο μέτρα που είχα τον Φεβρουάριο προτείνει ο ίδιος έρχονται στην Βουλή με τρόπο που δεν μπορούσα να έχω φανταστεί τότε και που δεν μας τιμά ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως όμως εξήγησα σε πρόσφατο άρθρο μου στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με τίτλο Γιατί καταψήφισα , στόχος μου είναι, παρά την θεμελιώδη διαφωνία μου όσον αφορά τους μετά το Δημοψήφισμα χειρισμούς μας, η διατήρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, η υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα, κι η στήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Σήμερα λοιπόν ψηφίζω ΝΑΙ σε δύο μέτρα τα οποία τα είχα προτείνει ο ίδιος, αν και υπό ριζοσπαστικά διαφορετικές συνθήκες και προϋποθέσεις."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News