default-image

Αυστηρό μήνυμα Αλ. Τσίπρα προς διαφωνούντες

Ελλάδα
Αυστηρό μήνυμα Αλ. Τσίπρα προς διαφωνούντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να μην κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της υπογραφής του κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.

Μιλώντας σε συνεργάτες του εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας επί των προαπαιτούμενων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα».

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπερθεμάτισε ότι εάν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το «σχέδιο Σόιμπλε», η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι έχει πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβε την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού, ο οποίος όμως «μας κρατάει ζωντανούς».

Ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε ότι αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το επόμενο διάστημα πρέπει να εστιάσουμε στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, στη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων.

Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News