default-image

Τέρμα στη χύμα τσικουδιά βάζει ο ΟΟΣΑ

Ελλάδα
Τέρμα στη χύμα τσικουδιά βάζει ο ΟΟΣΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρένο στη χύμα τσικουδιά και το τσίπουρο βάζει ο ΟΟΣΑ που σε έκθεσή του με την κατάληξη ότι διακινούνται κάθε χρόνο εκατομμύρια λίτρα αφορολόγητα, προτείνει να καταργηθεί η χύμα διάθεση τους, προκαλώντας ήδη σοβαρές αντιδράσεις, μεταξύ των αποσταγματοποιών που μιλούν ανοιχτά για συμφέροντα και επιπλέον πλήγμα στην τοπική οικονομία.

Για εκτόξευση της τιμής της τσικουδιάς σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια εξέλιξη έκαναν λόγο τα μέλη του Δ.Σ των αποσταγματοποιών, εξηγώντας ότι το προϊόν σε περίπτωση που εξομοιωθεί στην τιμή με τα εισαγόμενα ποτά, το μέλλον του θα είναι αβέβαιο.

Ο κ. Γιώργος Σταθάκης, σε ένα από τα πιο παλιά ουζερί του Ηρακλείου, σερβίρει καθημερινά λίτρα ρακής που όπως λέει είναι συνυφασμένη με την ξεκούραση, τη χαλάρωση και την παρέα, για μικρούς και μεγάλους. Αν η τιμή όμως όπως διευκρινίζει, φτάσει να είναι διπλάσια, εφόσον η ρακή κυκλοφορεί μόνο συσκευασμένη, το ερώτημα είναι ποιος και κάτω από ποιες συνθήκες θα την προτιμά.

Ταυτισμένη μέχρι και με την κρητική φιλοξενία είναι η ρακή διευκρίνισαν οι εστιάτορες, που δεν παρέλειψαν να τονίσουν, ότι μέχρι και το καθιερωμένο κέρασμα στο τέλος του φαγητού, θα είναι αδύνατο.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News