default-image

Προβληματίζει η εξωτερική πολιτική μας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα
Προβληματίζει η εξωτερική πολιτική μας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον προβληματισμό της για τις κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά όσον αφορά τη βαλκανική πολιτική της Ελλάδας εκφράζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Είχε προηγηθεί αντίδραση της Σερβίας για τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά, από την Πρίστινα, ότι η Ελλάδα θα στήριζε ένταξη του Κοσόβου στους Ευρωατλαντικούς οργανισμούς.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρει: «Οι κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, όσον αφορά τη βαλκανική πολιτική της χώρας μας (όπως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και του Κοσσόβου), προκαλούν όλο και μεγαλύτερο προβληματισμό, όλο και σοβαρότερα ερωτηματικά, καθώς φαίνεται όλο και πιο καθαρά ότι οδηγούν σε μεταβολή ή ακόμα και σε ακύρωση σταθερών προτεραιοτήτων και θέσεων της Ελλάδας στην τόσο κρίσιμη για τα εθνικά συμφέροντα περιοχή των Βαλκανίων», όπως γράφει το in.gr.

Και συνεχίζει: «Για το λόγο αυτό, άλλωστε, έχουμε επανειλημμένα ζητήσει την επίσημη και πλήρη ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων.

 Έως τώρα έχουμε εισπράξει άρνηση.

Προσβλέπουμε σε πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση στην επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιουλίου». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News