default-image

Μήνυμα πίστης και ελπίδας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ελλάδα
Μήνυμα πίστης και ελπίδας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη βεβαιότητα ότι με αγάπη και πίστη προς τον Θεό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πιστοί θα ξεπεραστούν, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στη διάρκεια της αγρυπνίας στην Ιερά Μονή Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλε μήνυμα ελπίδας και πίστης προς τον ελληνικό λαό με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του οσίου Παϊσίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος:

«Η σημερινή εσπέρα είναι σημαδιακή. Δεν είναι μόνον η πρώτη εορτή της μνήμης του Αγίου Παϊσίου, συμπίπτουσα με μίαν εξαιρετικώς κρίσιμον και καιρίαν για το έθνος των Ελλήνων, στιγμήν. Είναι κυρίως και πρωτίστως παραμυθίαν και παρηγορίαν. Εάν έχωμεν την αγάπην του Θεού και την ελπίδα μας εις εκείνον τότε έχουμε τα πάντα», είπε.

«Το γένος μας επέρασε τόσες μπόρες και κλυδωνισμούς όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος και δεν εχάθηκε. Δε φοβόμαστε λοιπόν τας παροδικάς θυέλλας, οι ορθόδοξοι Ελληνες, τας οποίας μετατρέπει εις γαλήνην, ο περιπατών επί των υδάτων Κύριος και ενισχών ημάς, όπως κάποτε τον λιποψυχίσαντα Απόστολον Πέτρον», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News