Ελλάδα

Μαριάς: "Όχι στη διάλυση της Ελληνικής οικονομίας"

Τα τελεσίγραφα της τρόικας και των δανειστών κατήγγειλε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητής Νότης Μαριάς με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η αποδοτική χρήση των πόρων είναι πλέον επείγουσα για περιβαλλοντικούς λόγους. Η μετάβαση προς μια βιώσιμη και κυκλική οικονομία πρέπει να συνδυάζεται πρώτον με προώθηση της αξιοπρεπούς εργασίας, δεύτερον με την προστασία του περιβάλλοντος, τρίτον με ισχυρές κοινωνικές παραμέτρους, τέταρτον με διασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας. Πρέπει επίσης να ενταθεί η υιοθέτηση νέων στόχων για τα απόβλητα καθώς έτσι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν 180.000 θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ζήτηση δαπανηρών πόρων προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική η Ευρώπη».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ενώ όμως εμείς συζητούμε για την κυκλική οικονομία, στην Ελλάδα η οικονομία έχει διαλυθεί. Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, οι τράπεζες έχουν κλείσει. Η τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα συνεχίζει την αποτυχημένη πολιτική της που γέμισε την πατρίδα μου με στρατιές ανέργων».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι ο Ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα «είπε ένα εκκωφαντικό "Όχι" στην ανεργία, "Όχι" στο διεθνή οικονομικό έλεγχο, "Όχι" στα τελεσίγραφα της τρόικας». Και αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη οι ηγέτες της ευρωζώνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια