Ελλάδα

Λιου: Πιο κοντά σε συμφωνία Ελλάδα και εταίροι

Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της μοιάζουν σήμερα να βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, ο οποίος τονίζει ότι έχει κρίσιμη σημασία η χώρα να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι πιστωτές της να συμφωνήσουν ότι το χρέος της, που δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να αναδιαρθρωθεί εν μέρει.

Σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ιστότοπος Politico, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, ο κ. Λιου διατύπωσε την εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία δεν αναμένεται να υποστεί «μεγάλες αναταράξεις» εάν οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της δεν πάνε καλά.

«Αν δείτε τη πρόταση που είναι στο τραπέζι από χθες το βράδυ, βεβαίως φαίνεται ότι έχουν πλησιάσει περισσότερο (σε μια συμφωνία) σήμερα», δήλωσε ο κ. Λιου.

«Έχει κρίσιμη σημασία η Ελλάδα να κάνει πολύ δύσκολα βήματα, και αυτό συμπεριλαμβάνει δύσκολες δημοσιονομικές πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της», είπε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Ο στόχος για την Ελλάδα είναι να βρεθεί σε μια θέση από την οποία θα κάνει βιώσιμο το χρέος της και θα επανέλθει στην ανάπτυξη», πρόσθεσε.

«Οι πιστωτές της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πρέπει να καταλάβουν ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος με την παρούσα μορφή του δεν είναι βιώσιμο. Πιστεύω πράγματι ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει κάποια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους... Η ουσία είναι ότι το βάρος για τις ταμειακές ροές θα πρέπει να αλλάξει», επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια