default-image

Σε Βρυξέλλες και Κοινοβούλιο η ελληνική πρόταση

Ελλάδα
Σε Βρυξέλλες και Κοινοβούλιο η ελληνική πρόταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παραλαβή των ελληνικών προτάσεων για τους όρους του νέου προγράμματος βοήθειας επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Μισέλ Ρέινς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Οι νέες προτάσεις της Ελλάδας ελήφθησαν από τον πρόεδρο του Eurogroup» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κ. Ντέισεμπλουμ.

«Είναι σημαντικό για τους θεσμούς να τις λάβουν υπόψη στην αξιολόγησή τους» επισήμανε ο Μισέλ Ρέινς, με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ελληνική πρόταση κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης και στην Βουλή προκειμένου αύριο Παρασκευή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να λάβει γνώση η Ολομέλεια, από την οποία θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευτούν, με βάση αυτό το κείμενο.

Κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, σημειώνουν πως όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το τελικό κείμενο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να αποτελέσει νόμο του κράτους.

Όπως διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα προς το εξωτερικό ότι η κυβέρνηση μεταβαίνει με αυτή την πρόταση που έχει εγκριθεί ως βάση, για να τη συζητήσει στο Eurogroup.

Με αυτόν τον τρόπο, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, θα απαντηθούν αύριο αιτιάσεις που εγείρονται από το εξωτερικό σχετικά με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει.

Σε σχετικό ερώτημα, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι πεποίθηση της κυβέρνησης και του κυβερνητικού συμβουλίου είναι ότι η ελληνική πρόταση ανταποκρίνεται στο μήνυμα του δημοψηφίσματος, το οποίο ήταν για μια βιώσιμη συμφωνία που δημιουργεί προοπτική στην ελληνική οικονομία, καθώς μπαίνει το ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Επισήμαναν τέλος, ότι η πρόταση της κυβέρνησης (χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι μια πρόταση που δεν έχει δυσκολίες) είναι μια πρόταση με την οποία μπορεί η κυβέρνηση να επιτύχει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους, γιατί εμπεριέχει χαρακτηριστικά που δίνουν τη δυνατότητα επίλυσης σειράς κομβικών ζητημάτων της ελληνικής οικονομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News