Ελλάδα

Μεϊμαράκης: Κόκκινη γραμμή η Ελλάδα στο ευρώ

«Αν την ενημέρωση μας την είχε κάνει ο πρωθυπουργός, δεν θα είχα συναντηθεί με τον κ. Παυλόπουλο», ανέφερε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου διαμηνύοντας έτσι πως  εκείνος θα ακολουθήσει τον θεσμικό δρόμο απέναντι στην κυβέρνηση, καθώς διαπιστώνει ότι, ο πρωθυπουργός ακολουθεί την ίδια τακτική με εκείνη που είχε πριν από το δημοψήφισμα, καθώς συνεχίζει να κρατά κλειστά στα χαρτιά του. 

«Η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία δίκαιη και βιώσιμη ώστε να παραμείνουμε στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αυτή είναι η εντολή που έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο διάλογο που έγινε ενώπιον των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης έκανε λόγο και για τρία μηνύματα:  «Μήνυμα προς τα έξω ότι είμαστε ενωμένοι συνταγματικά και θεσμικά όμως και προχωράμε, στηρίζουμε αυτή την άποψη. Κόκκινη γραμμή η Ελλάδα στο ευρώ και στην Ευρωζώνη και θεσμικές διαδικασίες για αυτά τα ζητήματα γιατί δεν είναι προσωπικά θέματα δεν είναι για τα συζητάμε ερήμην του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

«Θέλουμε συμφωνία, ώστε να είναι η Ελλάδα στο ευρώ και αυτό είναι η κόκκινη γραμμή για εμάς. Είμαστε παρόντες στην πρόταση πρωθυπουργού που είπε ότι αν πάρει βροντερό όχι, θα πει ένα μεγάλο ναι. Να πει το μεγάλο ναι για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη», τόνισε ενώπιων του προέδρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια