Ελλάδα

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ώστε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπου για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σύνολο των επαφών που είχε τόσο χθες όσο και σήμερα με Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, καθώς και για το ελληνικό αίτημα για πρόγραμμα βοήθειας μέσω ESM.

Για άλλη μία φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε κατά τη διάρκεια της σύντομης συνομιλίας του με τον πρωθυπουργό πως «η ελληνική παρουσία στην Ευρωζώνη αφορά ολόκληρη την Ευρώπη», και εκτίμησε πως οι συνέπειες εξόδου της χώρας από αυτήν θα είναι απρόβλεπτες για ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα ενημέρωσε το Πρόεδρο της Δημοκρατίας «καταθέσαμε επίσημη πρόταση σήμερα για ένα πρόγραμμα στήριξης με επαρκή χρηματοδότηση» και «αύριο θα καταθέσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας με αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να φτάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό», είπε ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με συνεργάτες του και κυβερνητικά στελέχη.

Ακολούθησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του "Ποταμιού" Σταύρο Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός είχε στη συνέχεια, για τον ίδιο λόγο, τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Με βάση τις πληροφορίες αυτές, φαίνεται ότι δε θα υπάρξει τελικά νέο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως φημολογείτο νωρίτερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια