default-image

Ώρες αγωνίας και... αυτοί παίζουν;

Απόψεις
Ώρες αγωνίας και... αυτοί παίζουν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 10 εκατομμύρια Έλληνες τις τελευταίες βδομάδες παρακολουθούν με αγωνία τις κινήσεις της κυβέρνησης και των δανειστών, σε αυτό το φαινομενικά ατέλειωτο γαϊτανάκι δηλώσεων, κινήσεων διπλωματίας, διαπραγματεύσεων, διαβουλεύσεων, αναμονής.

Ένα παιχνιδάκι που θεωρήσαμε ότι, μετά το δημοψήφισμα και την ολοκλήρωση των "ελιγμών" από ελληνικής (και ευρωπαϊκής;) πλευράς, είχε ολοκληρωθεί και ότι, επιτέλους, κατόπιν και της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών που ουσιαστικά εξουσιοδότησαν τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε επωφελή για τη χώρα συμφωνία, θα είχε σήμερα μια ευτυχή κατάληξη.

Ή, σε κάθε περίπτωση, οι σημερινές εξελίξεις θα σηματοδοτούσαν τη λήξη αυτής της παρατεταμένης περιόδου αβεβαιότητας, που έχει οδηγήσει στα τάρταρα την ελληνική οικονομία και απειλεί το μέλλον της χώρας.

Ωστόσο διαπιστώνουμε και από το σημερινό Eurogroup ότι τέτοια διάθεση... δε φαίνεται (ακόμη;) να υπάρχει. Τα παιχνίδια συνεχίζονται, η Ελλάδα περιμένει... πάνω από το twitter να μάθει μια πληροφορία από εδώ, όχι ο Τσακαλώτης δεν πήγε πρόταση, όχι πήγε αλλά εκείνη που είχαν απορρίψει οι ΥΠΟΙΚ την προηγούμενη βδομάδα, όχι την πήγε προφορικώς και όχι γραπτώς... Έλεος πια!

Δεν μπορούν να κατανοήσουν τι κάνουν στην Ελλάδα; Τι κάνουν στο λαό της χώρας; Στους εργαζόμενους, στις επιχειρήσεις, στο εύθραυστο τραπεζικό σύστημα, στην εμπιστοσύνη που στερεύει γρήγορα;

Είναι απαράδεκτη αυτή η τακτική, και από πλευράς κυβέρνησης και από πλευράς εταίρων, και δείχνουν ότι δεν επιθυμούν να βρουν το ταχύτερο δυνατό την καλύτερη δυνατή λύση, αλλά να... εξαντλήσουν τα όπλα τους στη μάχη των εντυπώσεων, πρώτα και κυρίως.

Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι απόψε στη Σύνοδο Κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αναζητήσει μαζί με τους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωζώνης τη λύση στο γόρδιο δεσμό, που κρατά αιχμάλωτη την Ελλάδα και τους κατοίκους της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News