Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Λαγκάρντ

Με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, είχε σήμερα το απόγευμα έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την οποία επικαλείται το Bloomberg, η κ. Λαγκάρντ πρόσφερε στην Ελλάδα τεχνική βοήθεια, ενώ κατέστησε σαφές ότι το Ταμείο δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα προς τη χώρα, λόγω της ληξιπρόθεσμης οφειλής της 30ης Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κατέβαλε - ως όφειλε - 1,53 δισ. στο ΔΝΤ, στις 30 Ιουνίου. Το Ταμείο κήρυξε άμεσα την οφειλή ως ληξιπρόθεσμη, "παγώνοντας" κάθε οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα.

Εντός της ημέρας, η διευθύντρια του Ταμείου είχε δηλώσει ότι «το ΔΝΤ λαμβάνει υπ' όψιν το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε σε ετοιμότητα να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν αυτό μας ζητηθεί».

Παρέμβαση για το ελληνικό ζήτημα πραγματοποίησε και ο Λευκός Οίκος, ο οποίος αποσαφήνισε ότι η επίλυση της κρίσης είναι προς το συμφέρον όλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια