Ελλάδα

Επιστολή Μιχαλολιάκου στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με την οποία αρνείται τη συμμετοχή του στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, έστειλε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος αιτιολόγησε την άρνησή του λέγονται ότι η Χρυσή Αυγή δεν συμφωνεί με «οποιαδήποτε διαπραγμάτευση η οποία δεν θέτει σαν προϋπόθεση την μη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και αρνείται αυτή να διέπεται από το αγγλικό δίκαιο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Δυστυχώς όμως, είμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ την τιμητική σας πρόσκληση για λόγους ιδεολογικούς και πολιτικούς.

Η δεδομένη ήδη πρόταση της κυβερνήσεως, η οποία εις το παρελθόν κατετέθη, είναι σαφές ότι ευρίσκεται μακράν των θέσεών μας και αποτελεί ένα νέο μνημόνιο.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν συμφωνεί με την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, η οποία δεν θέτει σαν προϋπόθεση την μη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και αρνείται αυτή να διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Όσο η κυβέρνηση δεν καταγγέλλει με τρόπο ξεκάθαρο τα μνημόνια και την πολιτική τους, δεν επιθυμώ την συμμετοχή μου στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ευχαριστώ θερμά

Μετά τιμής
Ν. Γ. Μιχαλολιάκος».

Σχόλια