Ελλάδα

Βέμπερ: Η διάθεση για βοήθεια αποδυναμώθηκε περαιτέρω

«Κατάμαυρο σήμα για την ίδια την Ελλάδα», χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, διότι, όπως είπε, σε δηλώσεις του στο ARD, πρώτα από όλα τίθεται το ερώτημα πώς θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες, αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες, αν δεν υπάρχει προμήθεια φαρμάκων και υποφέρουν οι άνθρωποι.

«Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανθρώπινη διάσταση», ανέφερε και τόνισε ότι πρόκειται για πολύ δύσκολη απόφαση για την Ευρώπη. «Το ερώτημα είναι αν θα αφήσουμε τις επόμενες εβδομάδες αβοήθητους τους Έλληνες - όχι την κυβέρνηση, αλλά τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο κ. Βέμπερ.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο πρόγραμμα ο επικεφαλής του ΕΛΚ σημείωσε: «Πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι σεβόμαστε την δημοκρατική απόφασή σας, αλλά δεν είστε μόνοι στην Ευρωζώνη, υπάρχουν και άλλες 18 δημοκρατίες - όλοι θα διαβουλευθούν».

Σύμφωνα με τον κ. Βέμπερ, «η διάθεση για βοήθεια, μετά από αυτή την απόφαση, έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι εφικτό να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις, ο Γερμανός χριστιανοκοινωνιστής ανέφερε ότι λαμβάνοντας υπ' όψιν τη συμπεριφορά της κυβέρνησης, «προκαλεί έκπληξη όταν ακούμε ότι θα συνεχιστούν άμεσα, αύριο».

«Ο κ. Βαρουφάκης μόλις πριν από λίγο αποκάλεσε "τρομοκράτες" τους δανειστές. Μόνο και μόνο αυτή η συμπεριφορά σε εταίρους που θέλουν να σε βοηθήσουν σε κάνει να μην μπορείς να φανταστείς πώς θα μπορούσαμε και πάλι να συναντηθούμε», συμπλήρωσε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια