Ελλάδα

Μόντι: Σέβομαι τη σοφία του ελληνικού λαού

Δε θα πάρω θέση σε αυτό το ζήτημα τώρα, επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το δημοψήφισμα, ενώ τόνισε ότι σέβεται τη σοφία του ελληνικού λαού.

«Ο ελληνικός λαός θέλει να μείνει στο ευρώ» σημείωσε ενώ εξήγησε ότι προτεραιότητα πρέπει να αποτελούν οι μεταρρυθμίσεις, οι επενδύσεις και η πάταξη φοροδιαφυγής.

Εάν επικρατήσει το «ναι», σύμφωνα με τον κ. Μόντι, θα υπάρξει μεγαλύτερη προθυμία από την πλευρά την Ευρώπης να συνεργαστεί με την Αθήνα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πιστεύει πως υπάρχουν κυβερνήσεις στην Ε.Ε που θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.

«Υπήρξε μεγάλη έκπληξη από τη διαπραγματευτική συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα» συμπλήρωσε και έκανε λόγο για «τακτικισμό».

«Αν ήμουν στη θέση του κ. Τσίπρα, δεν θα φοβόμουν ότι ένα "ναι" θα ήταν αποτυχία της πολιτικής μου» είπε και εκτίμησε ότι ο Πρωθυπουργός θα βρει μεγαλύτερη κατανόηση σε αυτήν την περίπτωση.

Όπως υποστήριξε, ένα «όχι» δεν θα αποτελέσει ισχυρότερο χαρτί για την ελληνική κυβέρνηση.

«Η ευθύνη ήταν κύρια της Ελλάδας και όχι της Ευρώπης, για να λάβει τα μέτρα που έπρεπε» τόνισε, ενώ σε ό,τι αφορά την τρόικα συμπλήρωσε ότι είχε ένα στοιχείο «νεοαποικιακής λογικής». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η τρόικα θα ερχόταν στην Ιταλία αν είχαμε ανάγκη πακέτου διάσωσης».

Κλείνοντας, σημείωσε ότι το «ναι» θα διευκόλυνε την επανεκκίνηση των συνομιλιών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια