Ελλάδα

Λαός που αξιολόγησε την ψήφο με χρήμα έχασε δικαιώματα

«Όποιος λαός αξιολόγησε την αξία της ψήφου του μετρώντας τη με ευρώ, δολάρια και μάρκα δεν κράτησε για πολύ τα δικαιώματα του και τη δημοκρατία», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Η κυβέρνηση κατέθεσε στον λαό την καλύτερη από τις προτάσεις που της παρέδωσαν οι θεσμοί, για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, άφησε αιχμές εναντίον των ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι «ασελγούν πάνω στη δημοκρατία». «Οι τηλεθεατές έχουν μάτια και αφτιά και το βλέπουν κάθε μέρα», συμπλήρωσε. Όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, οι θεσμοί έθεσαν ένα δίλημμα: Ή θα χτυπηθούν οι πιο αδύναμοι ή θα κλείσουν οι τράπεζες.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι δε θα γίνει "κούρεμα" καταθέσεων, καθώς η περίπτωση της Ελλάδας είναι διαφορετική από της Κύπρου.

«Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος, το καταλαβαίνω, γιατί σκέφτεται την Κύπρο. Δε θα γίνει "bail in". Μέχρι και σήμερα η ΕΚΤ δηλώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες», είπε ο κ. Βαρουφάκης και καταλόγισε στους θεσμούς ευθύνες για το κλείσιμο των τραπεζών, κάνοντας λόγο για εκβιασμό.

Σχόλια