default-image

Δημοσκόπηση για το Δημοψήφισμα: Το απόλυτο ντέρμπι

Ελλάδα
Δημοσκόπηση για το Δημοψήφισμα: Το απόλυτο ντέρμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το απόλυτο ντέρμπι δείχνει μία νέα δημοσκόπηση της Alco που γίνεται για την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Protothema.gr και στην οποία φαίνεται πως στο δημοψήφισμα της Κυριακής η διαφορά ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι μόλις 0,6%.

Η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται πως έχει χωρίσει κυριολεκτικά τους Έλληνες πολίτες στα δύο, καθώς σε δείγμα 1.400 ατόμων, η δημοσκόπηση δείχνει πως το 41,7% θα ψηφίσει ΝΑΙ, ενώ ακολουθεί το ΟΧΙ σε απόσταση αναπνοής φτάνοντας στο ποσοστό 41,1%, δηλαδή διαφορά 0,6%.

Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο φτάνει στο 10,7%, ενώ το 2,4% δηλώνει πως θα προτιμήσει το λευκό στο δημοψήφισμα. Μόλις το 4,1% των ψηφοφόρων αναφέρει πως θα απέχει από την κάλπη.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως οι ψηφοφόροι ακολουθούν τη γραμμή του κόμματος που ψήφισαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

- Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν σε ποοστό 69% ΟΧΙ

- Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζουν σε ποσοστό 78% ΝΑΙ

- Οι ψηφοφόροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων ψηφίζουν σε ποσοστό 725 ΟΧΙ

- Οι ψηφοφόροι του ΠΟΤΑΜΙ ψηφίζουν σε ποσοστό 77% ΝΑΙ

- Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν σε ποσοστό 78% ΝΑΙ

- Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ψηφίζουν σε ποσοστό 62% ΟΧΙ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μισοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ φαίνεται πως δεν ακολουθούν την κομματική γραμμή, δηλαδή ή το άκυρο ή την αποχή και το 39% στρέφεται υπέρ του ΟΧΙ και το 13% υπέρ του ΝΑΙ.

Το εντυπωσιακό είναι πως η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 48% θεωρούν λανθασμένη την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει την Κυριακή σε δημοψήφισμα, ενώ το 42% το χαρακτηρίζει θετική.

Ανεξάρτητα με την απόφαση των πολιτών υπέρ του ΝΑΙ ή υπέρ του ΟΧΙ, το 44% των πολιτών πιστεύει πως όντως η ουσία του ερωτήματος είναι ΝΑΙ ή ΌΧΙ στην πρόταση των Θεσμών, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό όσων θεωρούν πως την Κυριακή θα ψηφίσουν οι πολίτες ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ.

Οι πολίτες πάντως σε μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 51% θεωρούν πως ακόμα κι αν η κάλπη του δημοψηφίσματος βγάλει το ΟΧΙ, η στάση των δανειστών δεν πρόκειται να αλλάξει, ενώ το 60% των πολιτών θεωρούν πως η επικράτηση του ΟΧΙ δεν ενέχει κινδύνους για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ωστόσο, το 31% των ερωτηθέντων φοβούνται ακριβώς το αντίθετο.

Ισχυρό βέβαια παραμένει το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ σε ποσοστό 76%, ενώ μόλις 14% των ψηφοφόρων θεωρεί καλύτερο για την Ελλάδα να επιστρέψει σε ένα δικό της νόμισμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News