Ελλάδα

Bloomberg: Η Ευρωζώνη ψηφίζει το 81% των Ελλήνων

Δημοσκόπηση που διενήργησε το πρακτορείο Bloomberg, δείχνει ότι είναι συντριπτική η υπεροχή της ψήφου υπέρ της ευρωζώνης σε σχέση με την επιστροφή στη δραχμή.

 Συγκεκριμένα, το 81% των Ελλήνων ψηφίζει παραμονή στην ευρωζώνη, ενώ το 12% επιλέγει επιστροφή στη δραχμή, αναφέρει το newsbeast.gr.

Ποσοστό 43% των Ελλήνων σκοπεύει να ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής για την απόρριψη των μέτρων λιτότητας, ενώ 42,5% στηρίζει το «ναι» στην αποδοχή του πακέτου βοήθειας.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του πρακτορείου σε δείγμα 1.042 ατόμων.

«Το δημοψήφισμα αυτό έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία σε δύο ομάδες που έχουν διαφορετική κατανόηση του ερωτήματος που τίθεται», δηλώνει στο Bloomberg ο δημοσκόπος και καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Νίκος Μάραντζίδης. Υπάρχουν υποστηρικτές, αυτοί που πραγματικά πιστεύουν πως το μέλλον της χώρας είναι έξω από το ευρώ, ακόμη και την Ε.Ε., και εκείνοι που θεωρούν ότι το δημοψήφισμα αποτελεί μια διαπραγματευτική τακτική».

Σύμφωνα με την ανάλυση του πρακτορείου, η στήριξη του «όχι» έχει αρχίσει να χάνει δυνάμεις σε σχέση με το περασμένο Σάββατο, όταν το 52% των πολιτών δήλωνε πως θα κάνει αυτή την επιλογή. Η στήριξη του «ναι», που άγγιζε το 26,5%, ενισχύθηκε μετά το κλείσιμο των τραπεζών και τις συνέπειες της ενέργειας αυτής.

Σχόλια