Ελλάδα

"Με το "ναι" μπορούμε πετύχουμε μια καλή συμφωνία"

«Με το ''ναι'' θα υπάρχει στην Ευρώπη η αίσθηση ότι οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Πιστεύω ότι αν το ''ναι'' υπερισχύσει με μεγάλο ποσοστό, τότε θα μπορούμε να πετύχουμε μια καλή, αναπτυξιακή συμφωνία και την αναδιάρθρωση του χρέους», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν ο λαός ψηφίσει «όχι» πότε θ' ανοίξουν οι τράπεζες.

«Οι τράπεζες πιθανόν θ' ανοίξουν τον Σεπτέμβρη και ίσως μετά από "κούρεμα". Το "όχι" σημαίνει "κούρεμα" καταθέσεων. Ηχεί γελοία η διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει "κούρεμα", αφού την περασμένη Κυριακή διαβεβαίωναν ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες κι αργότερα πως δεν θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Διαψεύστηκαν όλα μέσα σε λίγες ώρες», συμπλήρωσε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τον Πρωθυπουργό την Κυριακή το βράδυ «να σκεφθεί υπεύθυνα και να μην πάει τη χώρα σε εκλογές, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί δεν το αντέχει η χώρα».

«Την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει ο Πρωθυπουργός πως θα διαχειριστεί το "ναι" που εκτιμούμε πως θα πει ο ελληνικός λαός», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ακόμη ανέφερε ότι «τη Δευτέρα θα υποβάλουμε συγκεκριμένη πρόταση και για τη διαπραγμάτευση και για τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν μπορεί σήμερα το Ποτάμι, όταν εκκρεμεί το δημοψήφισμα, να προτείνει αλλαγές υπουργών στον κ. Τσίπρα. Όταν ο λαός αποφασίσει και ο κ. Τσίπρας αισθανθεί την ανάγκη να μας ακούσει, θα είμαστε εδώ».

Σχόλια