default-image

Δήλωση Καμμένου περί "εσωτερικής ασφάλειας"

Ελλάδα
Δήλωση Καμμένου περί "εσωτερικής ασφάλειας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εισαγωγή του Πάνου Καμμένου, στις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Πεντάγωνο, ότι «για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, είναι σημαντικό να πούμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό...», προκάλεσε προβληματισμό.

Είναι προφανές ότι η αναφορά Καμμένου έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με το Σύνταγμα, που αναφέρει ανοικτά ότι την ασφάλεια στο εσωτερικό των συνόρων δεν την διασφαλίζει ο Στρατός αλλά η Αστυνομία.

Η αναφορά του υπουργού Άμυνας, σύμφωνα με το kathimerini.gr, ενδεχομένως διέλαθε της προσοχής του πρωθυπουργού, ο οποίος πάντως απέφυγε να διορθώσει τον υπουργό του.

Ωστόσο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο αλλά και μία σκληρή αντίδραση από τον τομεάρχη Άμυνας της Ν.Δ. κ. Κ. Τασούλα. «Ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας! Και ο πελαγωμένος Πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε!» σημειώνει ο κ. Τασούλας, προσθέτοντας το αυτονόητο ότι δηλαδή «στις δημοκρατίες ο Στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία». «Η πολιτική του κολιγιά με το ΣΥΡΙΖΑ τον μετέτρεψε σε οπαδό σοβιετικού τύπου καθεστώτων, όπου πράγματι ο Στρατός ελέγχει την εσωτερική ασφάλεια. Ο πρωθυπουργός, για να μην αντιδράσει, προφανώς συμφωνεί! Πρόκειται για βάναυση αντιδημοκρατική ομολογία στον αέρα», καταλήγει ο κ. Τασούλας σημειώνοντας ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν σχετίζεται μόνον με την Ευρώπη αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News