Ελλάδα

Το "όχι" του Ε.ΠΑ.Μ. στα μνημόνια

Τη θέση του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου εξέφρασε το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) μετά από ομιλία του γενικού γραμματέα της παράταξης, Δημήτρη Καζάκη.

«Ψηφίζουμε "όχι" στα μνημόνια και σ' ολόκληρο το κατοχικό καθεστώς. Ο λαός είναι αποφασισμένος να πει ένα ηχηρότατο "όχι" την ερχόμενη Κυριακή. Αυτό μεταδίδουν όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και γι' αυτό κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να ματαιώσουν το δημοψήφισμα».

Με αυτά τα λόγια, ο γενικός γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Δημήτρης Καζάκης έδωσε το πολιτικό στίγμα των τελευταίων ημερών, μιλώντας στα εγκαίνια του κεντρικού περιπτέρου του Μετώπου, στην πλατεία Συντάγματος, το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Ιουλίου 2015.

Ο γενικός γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ. υποστήριξε ότι «το "ναι" σημαίνει δήμευση των καταθέσεων, των μισθών, των συντάξεων, της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας του Έλληνα πολίτη, όπως απαιτούν οι δανειστές. Το "ναι" σημαίνει απελευθέρωση των απολύσεων χωρίς αποζημίωση, μονιμοποίηση του "έναντι" ανάλογα με την κρίση και το συμφέρον του εργοδότη, ανεργία και αναδουλειά για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, εξαθλίωση, συσσίτια, αυτοκτονίες και θανάτους γιατί δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη».

Πρόσθεσε δε ότι «αν κυριαρχήσει το «όχι» ο τόπος αλλάζει πορεία. «Θα έλθει η δική μας σειρά και επιτέλους θα λογοδοτήσουν όλοι αυτοί, που οδήγησαν τη χώρα και το λαό στην απόλυτη εξαθλίωση. Ο τόπος θα γυρίσει μια καινούργια σελίδα».

Ο Δημήτρης Καζάκης διευκρίνισε ακόμα ότι «το "όχι" αφορά στα μνημόνια και κάθε επιμέρους δέσμευση απέναντι στους δανειστές. Δεν αφορά μόνο σε μια συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά σ' ολόκληρο το κατοχικό καθεστώς που μας έχουν επιβάλει. Αν επικρατήσει την ερχόμενη Κυριακή ένα ισχυρό "όχι", ποια κυβέρνηση θα τολμήσει να αποδεχτεί και να εφαρμόσει όλα αυτά που απαιτούν οι δανειστές;».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, έξω από το ευρώ και την Ε.Ε.».

Ο κ. Καζάκης απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μετώπου και παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του κεντρικού περιπτέρου στην πλατεία Συντάγματος (απ' όπου και οι φωτογραφίες).

Σχόλια