default-image

Βαρουφάκης: "Παραιτούμαι άμεσα αν βγει το ναι"

Ελλάδα
Βαρουφάκης: "Παραιτούμαι άμεσα αν βγει το ναι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οτιδήποτε και αν φέρει το δημοψήφισμα θα συνεχιστεί και η πολιτική αναστάτωση. Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg δήλωσε ότι «θα προτιμούσα να κόψω το χέρι μου από το να υπογράψω μια συμφωνία που δε θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση χρέους», είπε και πρόσθεσε ότι θα παραιτηθεί από ΥΠΟΙΚ αν βγει το «ναι» στο δημοψήφισμα.

Σε περίπτωση που επικρατήσει το «ναι» προέβλεψε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς και άλλοι υπουργοί δε θα θελήσουν να υπογράψουν τη συμφωνία.

«Αν επικρατήσει, όμως, το "όχι", τότε σίγουρα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και θα υπάρξει 100% συμφωνία, αλλά διαφορετική από αυτή που προτείνουν οι δανειστές», πρόσθεσε.

«Αριστερά ή Δεξιά, αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία», είπε. Και πρόσθεσε: «Θα προτιμούσα να κόψω το χέρι μου από το να υπογράψω μια συμφωνία που δε θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους».

«Αμφισβητώ την άποψη ότι δε μας εμπιστεύονται, ότι δεν τους αρέσει αυτό που κάνουμε. Το ελληνικό πρόγραμμα είναι η μεγαλύτερη αποτυχία παγκοσμίως στην Ιστορία», συμπλήρωσε. «Αν ο λαός ψηφίσει "όχι", μέσα σε μια ώρα θα έχουμε συμφωνία».

«Ελάτε Δευτέρα βράδυ, αν βγει το "ναι", εγώ δε θα είμαι υπουργός Οικονομικών», τόνισε επίσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News