default-image

ΚΚΕ: "Όχι" στο "ναι" και στο "όχι" του δημοψηφίσματος

Ελλάδα
ΚΚΕ: "Όχι" στο "ναι" και στο "όχι" του δημοψηφίσματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να αντιδράσει απορρίπτοντας και το «ναι» και το «όχι» καλεί τον ελληνικό λαό το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει «όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής», απορρίπτοντας ένα νέο μνημόνιο κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «το ΚΚΕ καλεί το λαό στο δημοψήφισμα της Κυριακής να μην επιλέξει ανάμεσα στη "Σκύλλα και τη Χάρυβδη". Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της.

Επιβεβαιώνεται ότι όταν η κυβέρνηση ζητάει απ' το λαό να πει "όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής, στην πραγματικότητα του ζητάει να πει "ναι" σε νέες αντιλαϊκές συμφωνίες (μνημόνια), με νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Χθες, η ελληνική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρότεινε, με επιστολή που υπογράφει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διετές δάνειο ύψους 30 δισ. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο (δανειακή σύμβαση, πρόγραμμα, μέτρα).

Είτε με "ναι", είτε με "όχι", κυβέρνηση και ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ καλούν το λαό να ψηφίσει για νέο μνημόνιο.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτούν στα ψευτοδιλήμματα της κυβέρνησης και τρόικας. Δεν πρέπει να δώσουν άλλοθι στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής σε κάθε ενδεχόμενο.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μη διαλέξει νέο μνημόνιο. Να "ακυρώσει" αυτό το δίλημμα, "ρίχνοντας" στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ:

Όχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.

Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης.

Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News