Ελλάδα

Βίτσας καλεί Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι να στείλουν στοιχεία για τα μνημόνια

Να στείλουν στοιχεία από τις συνεδριάσεις της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ κατά την περίοδο 2009 έως 2015 σχετικά με τα ελληνικά προγράμματα (μνημόνια) καλεί ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των συνθηκών υπαγωγής της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων Δημήτρης Βίτσας.

Οι σχετικές επιστολές δόθηκαν σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων, αν και είχαν σταλεί προς τους τρεις αξιωματούχους στις 19 Ιουνίου 2015.

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας καλεί να έρθουν για να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν, τον πρώην επικεφαλής της Task Force Ράιχενμπαχ, τα μέλη της τρόικας Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, τον επικεφαλής της Eurostat Ραντερμάχερ, τον νομπελίστα οικονομολόγο Στίγκλιτς, τον οικονομολόγο του ΔΝΤ Μπλανσάρ και τον επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ.

Οι σχετικές προσκλήσεις εστάλησαν σήμερα, 30 Ιουνίου 2015.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στην εξεταστική επιτροπή Ανδρέα Λοβέρδο να κάνει λόγο για «δημαγωγικές κινήσεις με ύποπτο χαρακτήρα».

Πηγή: in.gr

Σχόλια