default-image

Αναστασιάδης: "Πρωταγωνιστούμε στο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ"

Ελλάδα
Αναστασιάδης: "Πρωταγωνιστούμε στο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οπουδήποτε και σε ο,τιδήποτε μπορεί, κατά το μέγεθός μας και τη δυνατότητά μας, να συμβάλουμε στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και στη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα βοηθά, θα το πράξουμε, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές για την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «χωρίς αμφιβολία. Και εμείς πρωταγωνιστούμε στο να παραμείνει η Ελλάδα. Τη θέλουμε ισχυρή για όλους τους κατανοητούς λόγους, αλλά και γιατί απαιτείται ένα πρόγραμμα που να δώσει την ευκαιρία ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και ανακούφισης ιδιαίτερα των Ελλήνων πολιτών.

Είναι γνωστές οι παρεμβάσεις τόσο εμένα του ιδίου όσο και του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα που είναι ουσιώδους σημασίας για τη βιωσιμότητα του χρέους, για την επιβίωση κ.ά. Συνεπώς, οπουδήποτε και σε ο,τιδήποτε μπορεί, κατά το μέγεθός μας και τη δυνατότητά μας, να συμβάλουμε στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και στη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα βοηθά, θα το πράξουμε».

Ερωτηθείς, σύμφωνα με το sigmalive.com, αν εκτιμά πως υπάρχουν τα περιθώρια για να γεφυρωθούν οι διαφορές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θέλω να ελπίζω ναι. Βεβαίως έχουμε μπροστά μας ένα δημοψήφισμα το οποίο κάπου έχει αναστείλει τις διαπραγματεύσεις. Αυτό θέλω να ελπίζω ότι θα ξεπεραστεί με αποφασιστικότητα από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και από πλευράς των Θεσμών με προτάσεις που θα βοηθούν τον Έλληνα πρωθυπουργό, ανάλογα και με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, να διαπραγματευτεί ένα μνημόνιο ή ένα πρόγραμμα, αν θέλετε, με αξιοπρέπεια και με συνθήκες που δε θα οδηγούν, δε θα επιτρέπουν, να θεωρηθεί ότι ταπεινώνεται είτε ένας λαός είτε μια κυβέρνηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News