default-image

Νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου

Ελλάδα
Νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο, η έως χθες αντιπρόεδρος  του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου.

Όπως έγινε γνωστό, το υπουργικό συμβούλιο έκρινε αναγκαία την κάλυψη της θέσης του πρόεδρου του Αρείου Πάγου, καθώς αύριο αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης ο σημερινός πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρουμάνος και λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Όπως είναι γνωστό το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την ευθύνη για την τοποθέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων, τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κ.λπ.

Παράλληλα, η κυρία Θάνου θα είναι και πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς θα είναι η αρχαιότερη εκ των τριών αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου). 

Η κυρία Θάνου θα είναι αρχαιότερη, επειδή οι νέοι πρόεδροι των δύο άλλων μεγάλων δικαστηρίων της χώρας θα επιλεγούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αύριο, τελευταία ημέρα του τρέχοντος μηνός, αποχωρούν από το δικαστικό σώμα ο πρόεδρος του ΣτΕ Σωτ. Ρίζος και του Ε.Σ. Νικ. Αγγελάρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Εκλογοδικείο εξετάζει ενστάσεις κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών, των ευρωεκλογών και των δημοψηφισμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News