default-image

Σύνοδος κορυφής για λύση, παραινέσεις από ΗΠΑ

Ελλάδα
Σύνοδος κορυφής για λύση, παραινέσεις από ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ταραγμένα και θολά νερά κινείται η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει σε δημοψήφισμα την πρόταση των Θεσμών προς τη χώρα μας.

Η τεράστια αναστάστωση που έχει προκληθεί, θέτει σε σοβαρούς κινδύνους την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα και βεβαίως οδηγεί την Ελλάδα σε εξαιρετικά επικίνδυνες ατραπούς, και μάλιστα... δίχως πυξίδα.

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις σε όλο τον κόσμο για την υποθεση της Ελλάδας και θα πρέπει άμεσα να αναμένονται εξελίξεις, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να βρεθεί μια λύση που θα εξασφαλίζει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας μας.

Σύνοδος κορυφής

Καθώς η υπόθεση έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η εξεύρεση λύσης αποτελεί απολύτως επιτακτική ανάγκη,

Μια κίνηση που μπορεί να σημαίνει πολλά και να ξαναβάλει την ελληνική υπόθεση στις ράγες, είναι η σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που μπορεί να εκκινήσει διαδικασίες επαναδιαπραγμάτευσης και να φέρει νέες ελπίδες για συμφωνία η οποία θα μπορούσε αφενός να αποτρέψει το δημοψήφισμα της Κυριακής και αφετέρου να άρει τις δραματικές συνέπειες που έχει ήδη προκαλέσει η εξέλιξη των τελευταίων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι σε Γερμανία και Γαλλία συγκαλούνται υπουργικά συμβούλια ή κομματικά όργανα προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα.

 Σαπάν: διαπραγματεύσεις ξανά

Για τον υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, οι γέφυρες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές δεν έχουν κοπεί εντελώς και ανά πάσα στιγμή μπορούν αμφότεροι να κάτσουν στο τραπέζι.

Μάλιστα, με σημερινές του δηλώσεις αναφέρει πως αυτό είναι που πρέπει να κάνει οπωσδήποτε η Ελλάδα. «Οι συζητήσεις μπορούν να ξεκινήσουν, εκ νέου, οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί».

Έσπευσε, όμως, να τονίσει πως η Ελλάδα έχει μπροστά της δύο εναλλακτικές: είτε κάθεται ξανά στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, είτε θα αντιμετωπίσει την πιθανότητα ενός Grexit.

Για την τελευταία εκδοχή, ο Γάλλος υπουργός επισήμανε πως το Grexit είναι πλέον μια πιθανότητα.

ΗΠΑ: βρείτε μια λύση

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και του είπε ότι η Αθήνα και οι πιστωτές της θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται προς μια επίλυση της κρίσης χρέους, ενόψει του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τις απαιτήσεις των πιστωτών όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ο Τζακ Λιου είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι είναι σημαντικό η Αθήνα να δείξει μια δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και όλες οι πλευρές να συζητήσουν για μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News