Ελλάδα

Έκαψαν ευρώ έξω από τα γραφεία της Ε.Ε.

Χαρτονομίσματα του ευρώ άρχισαν να καίνε δείχνοντας την αντίθεσή τους στην παραμονή στην Ευρωζώνη, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα οποία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πορεία προς τη Βουλή το απόγευμα της Κυριακής.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία της Κομισιόν στο κέντρο της Αθήνας  λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία προς τη Βουλή, από όπου αποχώρησαν στις 9 το βράδυ, λόγω βροχής.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάλεσαν σε ρήξη με τους εταίρους, ενώ ζήτησαν από τον κόσμο να ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, 5 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει η Νάντια Αλεξίου στο προσωπικό της ιστολόγιο, διερχόμενοι από τη Βασ. Σοφίας, ο Ευκλείδης Τσακαλωτος με τον Γιάνη Βαρουφάκη, έγιναν αντιληπτοί από τους διαδηλωτές.

Τρία άτομα, κινήθηκαν προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, σύμφωνα με το iefimerida.gr, και τον... έφτυσαν. Το επεισόδιο χαρακτηρίζεται περιορισμένης έκτασης, ενώ άμεσα οι υπόλοιποι διαδηλωτές, περιόρισαν τα άτομα που προκάλεσαν το επεισόδιο.

Σχόλια