default-image

Σπουδές στην Ιατρική στην Κύπρο

Ελλάδα
Σπουδές στην Ιατρική στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενημέρωση αποκλειστικά για τις σπουδές στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα γίνει στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Galaxy Hotel.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το 2011 με μια πρωτοποριακή κίνηση ίδρυσε την πρώτη Ιατρική Σχολή της Κύπρου, προσφέροντας 4ετές ιατρικό πρόγραμμα σπουδών, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή St George's, University of London. Πλέον, μέσα από την υψηλή τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει, προχώρησε και ήδη λειτουργεί και 6ετές αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών στην Ιατρική, το οποίο απευθύνεται σε κατόχους απολυτηρίου λυκείου.

Στα χρόνια λειτουργίας της έχει καταφέρει να προσελκύσει εκατοντάδες φοιτητές από 23 διαφορετικές χώρες. Tο πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί τα πρότυπα διαπίστευσης του Συνδέσμου Ιατρικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη και εφαρμόζει διδακτικές μεθόδους που περιλαμβάνουν μάθηση με βάση ιατρικά περιστατικά, διαλέξεις, εργαστήρια στις βασικές επιστήμες, συζητήσεις σε μικρές ομάδες και κλινική πρακτική. Οι φοιτητές αποκτούν κλινική εμπειρία από τα πρώτα στάδια του προγράμματος, ενώ κατά το 2ο έτος τοποθετούνται για συγκεκριμένες ώρες σε ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές. Με το πέρας των σπουδών ακολουθούν την ειδίκευση της επιλογής τους και ασκούν το επάγγελμα του ιατρού στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα επιθυμούν.

Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, στα πλαίσια της πολιτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το μεγαλύτερο ελληνικό Πανεπιστήμιο εκτός Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, προσφέρει συγκεκριμένο αριθμό υποτροφιών σε υποψήφιους φοιτητές από την Ελλάδα στην Ιατρική, αλλά και σε 40 προπτυχιακά προγράμματα σπουδών υψηλής ζήτησης.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά και στην ελληνική ιστοσελίδα www.unic-greece.gr, αφορούν δε σε όλα τα προπτυχιακά προγράμματα του ακαδημαϊκού έτους 2015-16. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένο τόσο από τα υπουργεία Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας, όσο και από το ΔΟΑΤΑΠ, ως ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ΑΕΙ, προσφέρει δε πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα προπτυχιακού (Bachelor), μεταπτυχιακού (Μaster) και διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου.

Ως ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέρει ακόμη αναγνωρισμένες σπουδές υψηλού επιπέδου σε 44 ειδικότητες μεγάλης ζήτησης όπως Ιατρικής (6ετής αλλά και 4ετής κύκλος για κατόχους πρώτου πτυχίου), Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτονικής, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικών, Ψυχολογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Φυσικοθεραπείας, Παιδαγωγικής, Επιστήμης Αθλητισμού (Γυμναστικής), Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Μουσικής, Χορού κ.λπ.

Υποδειγματική οργάνωση: Στέγαση και σίτιση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαθέτει φοιτητικά διαμερίσματα κοντά στην πανεπιστημιούπολη για τις ανάγκες στέγασης των σπουδαστών που παρακολουθούν με φυσική παρουσία, φοιτητική λέσχη για τη σίτισή τους, καθώς και μια σειρά άλλων υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών του. Συνδυάζει την υποδειγματική οργάνωση και συνέπεια με την υψηλή ποιότητα σπουδών, προωθεί την έρευνα και την παραγωγή νέας γνώσης, αλλά και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει συνάψει 145 συμφωνίες στο πρόγραμμα κινητικότητας "Εράσμους" με 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανόμενης της Ελλάδας.

Απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν απευθείας σε προχωρημένο εξάμηνο, αξιοποιώντας τη μεταφορά πιστωτικών μονάδων ακόμη και μη κοινών μαθημάτων. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.unic-greece.gr ή απευθυνθείτε στο τηλέφωνο Γραφείου Ελλάδος 801.1000.709 (από σταθερό) και στο 6972/406.560.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News