default-image

ΚΚΕ για την ίδρυση νέας μονάδας του ΝΑΤΟ στην Κρήτη

Κρήτη
ΚΚΕ για την ίδρυση νέας μονάδας του ΝΑΤΟ στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο υπουργός Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, στην πρόσφατη διήμερη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, κατέθεσε νέα πρόταση για ίδρυση νέας Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου του ιμπεριαλιστικού οργανισμού (NATO Force Integration Unit - NFIU) στην Κρήτη, επιμένοντας παράλληλα και στη μετατροπή της Καρπάθου σε νέο "ορμητήριο" της "λυκοσυμμαχίας"», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καταδικάζει όλες αυτές τις "υπηρεσίες", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Οι προτάσεις αυτές συνδέονται με την επιδίωξη της κυβέρνησης να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους νέους ΝΑΤΟϊκούς μηχανισμούς, που σχεδιάζονται ενάντια στους λαούς, για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των ευρωατλαντικών μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις νέες αυτές "υπηρεσίες" που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να προσφέρει στο ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς, για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής.

Το λαϊκό κίνημα της χώρας μας πρέπει να δυναμώσει, για να βάλει "ταφόπλακα" στα επικίνδυνα, για το λαό μας, σχέδια μετατροπής της χώρας μας σε "εφαλτήριο" νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News