Ελλάδα

Στη διάθεση της Βουλής έθεσε εαυτόν ο Στουρνάρας

Στην διάθεση της Βουλής, αλλά όχι τώρα, δηλώνει ότι βρίσκεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Διοικητής της ΤτΕ, με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την ενημερώνει ότι αδυνατεί να προσέλθει τις αμέσως επόμενες ημέρες στις Επιτροπές στις οποίες έχει κληθεί, ωστόσο όπως αναφέρει θα είναι διαθέσιμος από την Δευτέρα 6 Ιουλίου, και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί, «υποθέτοντας ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί».

Η επιστολή του κ. Στουρνάρα έφτασε στο γραφείο της προέδρου της Βουλής χθες σε απάντηση της επιστολής της κ. Κωνσταντοπούλου, με την οποία τον καλούσε να προσέλθει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ ώστε να ενημερώσει - όπως επακριβώς αναφέρεται - «σχετικώς με την από 17η Ιουνίου 2015 επιστολή του δια της οποίας επιχειρήθηκε εσπευσμένα η υποβολή μέσω αποστολής σε usb της Έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής 2014-2015 της Τράπεζας και για τους λόγους που υπαγόρευσαν αυτή την ενέργεια, καθώς και σχετικά με την συνολική λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος».

Η απαντητική Επιστολή του Διοικητή της ΤτΕ

«Είναι προφανές ότι βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της Βουλής. Όμως, όπως σας ενημέρωσα με την προηγούμενη επιστολή μου, η με πληρότητα εκτέλεση των καθηκόντων μου δεν μου επιτρέπει να προσέλθω τις αμέσως επόμενες ημέρες σε ακρόαση στις Επιτροπές της Βουλής στις οποίες με καλείτε. Σας θυμίζω ότι με έχετε ήδη καλέσει και στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας. Πιο συγκεκριμένα,, τις ημέρες αυτές διενεργούνται καθημερινώς τηλεδιασκέψεις με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, προκειμένου, σε ημερήσια πλέον βάση, να παρέχεται ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.

Η συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι απολύτως αναγκαία. Είμαι βέβαιος, ότι παρακολουθείτε τις δυσκολίες και τις προσπάθειες της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να τις αντιμετωπίσουν» αναφέρει ο κ. Στουρνάρας.

Ενημερώνει επίσης ότι, «επιπλέον, αυτό το διάστημα είναι προγραμματισμένα δύο σημαντικά υπηρεσιακά ταξίδια, το πρώτο, την προσεχή Παρασκευή 26 Ιουνίου στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), το δεύτερο, την επόμενη εβδομάδα, στην Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα, στα οποία, λόγω ακριβώς της κρισιμότητας της κατάστασης, θα ήταν αδιανόητη και εθνικών επιζήμια ενδεχόμενη απουσία μου.

Ως εκ τούτου, από Δευτέρα 6 Ιουλίου και για όλη την εβδομάδα που ακολουθεί, θα είμαι στη διάθεσή σας, υποθέτοντας εύλογα ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί».

Σχόλια