Ελλάδα

Καμμένος: Πρόταση στο ΝΑΤΟ για την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου στην Κρήτη

Πρόταση για την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου (NATO Force Integration Unit -NFIU) στην Κρήτη, κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που ολοκληρώνεται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση την πρόταση «συγκράτησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Ο κ. Καμμένος επανέλαβε επίσης την "πρόθεση" να μεταφερθεί η αεροπορική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ από τη Σούδα στην Κάρπαθο. «Η ενίσχυση της Νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση από τα κράτη-μέλη και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση εργασιών προς αυτήν την κατεύθυνση τους επόμενους μήνες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κάλεσε εκ νέου το ΝΑΤΟ να καλύψει με άμεσο τρόπο τις εξελίξεις στον Νότο, που αποτελούν άμεσες πολύπλοκες απειλές, εφαρμόζοντας σε πρακτικό επίπεδο το Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης στην περιοχή.Ο κ. Καμμένος απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Βρετανό ομόλογό του Μάικλ Φάλον να επισκεφθεί την Ελλάδα, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Καναδό υπουργό Άμυνας Τζέισον Κένι.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Σχόλια