default-image

Υψηλοί οι τόνοι στη Βουλή

Ελλάδα
Υψηλοί οι τόνοι στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση επικράτησε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως είναι φυσικό, οι βουλευτές δεν περιορίστηκαν στο θέμα της ημερήσιας διάταξης, αλλά αντιπαρατέθηκαν για τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση.

Συγκεκριμένα, το θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η εξέταση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».

Οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν λόγο για ανακρίβειες και μη καταγραφή του δημοσιονομικού κόστους και κάλεσαν τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρη Στρατούλη να καταθέσει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σχετικά με τη χρηματοδότηση του νομοσχεδίου απειλώντας με αποχώρηση.

Μάλιστα, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που έρχονται μέτρα ύψους οκτώ δισ. ευρώ να φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο» το οποίο χαρακτήρισε παροχολογικό για ομογενείς και άλλες κατηγορίες πολιτών.

Η απειλή της Νέας Δημοκρατίας ότι θα αποχωρήσει, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατηγόρησαν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποχωρεί για να μην πάρει θέση επί των ευνοϊκών ρυθμίσεων του Υπουργείου.

 Από την πλευρά του ο κ. Στρατούλης διέψευσε δημοσιεύματα που εκτιμούν το κόστος του νομοσχεδίο σε 300 εκατομμύρια ευρώ λέγοντας ότι η έκθεση του ΓΛΚ είναι ξεκάθαρη και πως το κόστος θα είναι 3-4 φορές λιγότερο.

O Γεράσιμος Γιακουμάτος απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Στρατούλη του είπε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα πληρώσει τα ψέματα που είπε: «Έρχονται εκλογές. Εκεί θα πληρώσετε και τα ψέματα της Θεσσαλονίκης και τα δικά σου και του Ρωμανιά».

«Κάτσε καλά Γεράσιμε» απάντησε ο Στάθης Λεουτσάκος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ λίγη ώρα αργότερα προκλήθηκε νέο μέτωπο μεταξύ του Βασίλη Οικονόμου της Ν.Δ και του Γρηγόρη Πετρακου του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έχει αλλάξει περισσότερα κόμματα.

Τελικά, μετά από αρκετούς διαξιφισμούς, οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News