Ελλάδα

Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν βαθμοί και στατιστικά στοιχεία

Αναρτήθηκαν στα λύκεια όλης της χώρας οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα). Με μια πρώτη ανάγνωση τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την καθοδική πορεία των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τη βαθμολογία τους από τα σχολεία τους, όπου γίνεται ανάρτηση των αποτελεσμάτων, αλλά και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι ενδιαφερόμενοι, έχοντας στα χέρια τους το βαθμό που έγραψαν σε κάθε μάθημα, μπορούν να υπολογίσουν το βαθμό πρόσβασής τους και να εκτιμήσουν αν εισάγονται ή όχι στη σχολή που επιθυμούν...

Μεγάλη ημέρα είναι, λοιπόν, η σημερινή για όλους τους υποψήφιους όπως και τους 6.294 υποψήφιους της Κρήτης, αφού θα γνωρίζουν αν πέτυχαν το στόχο τους ή αν η αγωνία τους θα παραταθεί μέχρι τέλος Αυγούστου, οπότε και θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 7 Ιουλίου. Πανελλαδικά οι υποψήφιοι είναι 105.000 που διεκδικούν συνολικά 68.345 θέσεις στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας.

Τη βαθμολογία τους δεν μπορούν να υπολογίσουν οι υποψήφιοι που διαγωνίζονται σε ειδικά μαθήματα, καθώς η εξέτασή τους συνεχίζεται. Χθες πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις στο ειδικό μάθημα της Αρμονίας, ενώ σήμερα οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στον Έλεγχο Μουσικών Ικανοτήτων. Το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων συνεχίζεται αύριο με την εξέταση στα Γερμανικά και τα Ιταλικά, ενώ μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου ολοκληρώνεται η εξέτασή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ.

Οι θέσεις των εισακτέων στην Κρήτη

Το σύνολο των εισακτέων για την Κρήτη ανέρχεται σε 5.835 θέσεις, εκ των οποίων τις περισσότερες, 2.910 στον αριθμό, θα προσφέρει το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ακολουθούν το ΤΕΙ με 1.960 θέσεις, το Πολυτεχνείο Κρήτης με 720, η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία με 170 και η Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων με 75 θέσεις εισακτέων.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος περισσότερο από ποτέ οι υποψήφιοι "κλίνουν" προς τις σχολές της Κρήτης, για λόγους που έχουν να κάνουν και με την οικονομική κρίση. Υπάρχουν γονείς που έχουν προετοιμάσει ψυχολογικά τα παιδιά τους ότι δεν μπορούν να συντηρήσουν ένα δεύτερο νοικοκυριό εκτός Κρήτης και τα έχουν προτρέψει να επιλέξουν σπουδές στον τόπο τους. Υπάρχουν, όμως, και υποψήφιοι οι οποίοι από μόνοι τους, βλέποντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σπίτια τους, συμπληρώνουν στις πρώτες θέσεις του μηχανογραφικού τους δελτίου αποκλειστικά τμήματα της Κρήτης.

Οι βαθμοί στα ΕΠΑ.Λ.

Σημειώνεται ότι οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α', καθώς και των ΕΠΑΛ-Β' (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 13:00 σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.

Οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις 26 Ιουνίου να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Να σημειωθεί ότι μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΤΙΚΗΣ 2015 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΤΙΚΗΣ 2015 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ 2015 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ 2015 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ 1α

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ 2α

Σχόλια