default-image

Εκδηλώσεις για τον Πατριάρχη Αφρικής Θεόδωρο

Ελλάδα
Εκδηλώσεις για τον Πατριάρχη Αφρικής Θεόδωρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής διοργανώνει λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, προς τιμήν του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου του Β', με αφορμή τη συμπλήρωση 10ετους Πατριαρχείας του Μακαριωτάτου στον Θρόνο του Αποστόλου Μάρκου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Μονή Αγκαράθου και στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης, το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Μονή Αγκαράθου στις 8:30 το πρωι θα τελεστεί ο Όρθρος καί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 11.30 το πρωί θα γίνουν τα εγκαίνια της Αίθουσας "Πατριάρχης Θεόδωρος Β'», εντός του Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής.

Στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης στο Ηράκλειο θα γίνει εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει: α) ομιλία από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέα, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Θεόδωρος: ο Πατριάρχης της προσευχής και της αγάπης» και β)παρουσίαση του Επετειακού Τόμου της 10ετούς Πατριαρχείας του Μακαριωτάτου, από τόν

Αρχιμανδρίτη Πρόδρομο Ξενάκη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, παρουσία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεόδωρου του Β'.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με βυζαντινούς ύμνους και Μικρασιάτικα τραγούδια ο Χορός Ψαλτών "Οι Κρήτες Μάστορες" και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού "Η Αρτεμισία".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News