default-image

"Καλές διακοπές" με κέφι και ζωντάνια από το 1ο Δημοτικό Αρχανών

Κρήτη
"Καλές διακοπές" με κέφι και ζωντάνια από το 1ο Δημοτικό Αρχανών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mε ένα ξεχωριστό τρόπο και με την ευχή για «Καλές Διακοπές» αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά 2014-15 την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχανών.

Στην άρτια οργανωμένη εκδήλωση, γονείς κηδεμόνες και προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά του σχολείου σε διάφορα δρώμενα.

Οι μαθητές της Α' Τάξης παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο "Το Κατσουφονήσι" και χόρεψαν σε ρυθμούς σύγχρονης τραγουδιών, και οι μαθητές της Β' Τάξης επέδειξαν τις ικανότητες τους στη Γυμναστική με το γνωστό μας "τροχό".

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Teachers4Europe, οι μαθητές του πρώτου Τμήματος της Ε' Τάξης παρουσίασαν τη δράση "Με τα μάτια της ψυχής", την οποία υλοποίησαν με την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Αναστασία Μανάφη. Η παρουσίαση περιελάμβανε το τραγούδι "Βλέπουμε καλύτερα με τα μάτια της ψυχής", σε στίχους της μαθήτριας Ελένης Μακρυγιάννη και μουσική της εκπαιδευτικού Μουσικής του σχολείου κ. Δήμητρας Τακέλα. Στη συνέχεια μύησαν τους παρευρισκομένους στο παιχνίδι των Παραολυμπιακών Αγώνων "Goalball".

Οι μαθητές της Γ' Τάξης χόρεψαν με τους ήχους του γνωστού τραγουδιού και έδειξαν ότι είναι… "Καλοί μαθητές…".

Οι μαθητές της Δ' Τάξης έπαιξαν και αυτοί με τη σειρά τους μια διαφορετική "ξεπαπούτσωτη" σκυταλοδρομία , ενώ οι μαθητές του δεύτερου Τμήματος της Ε' Τάξης "δίδαξαν" και ξεσήκωσαν με το ζεϊμπέκικο χορό τους.

Το πρώτο Τμήμα της Στ' Τάξης με ένα θαυμάσιο μουσικοκινητικό δρώμενο ύμνησε τη διαφορετικότητα, ενώ οι μαθητές του δεύτερου Τμήματος της Στ' Τάξης με το αυτοσχέδιο θεατρικό τους δρώμενο "μίλησαν" για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Τέλος όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ' Τάξης παρουσίασαν με ιδιαίτερη χάρη και ομορφιά τη χορογραφία τους επενδυμένη με σύγχρονη μουσική.

Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα όλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, αποχαιρέτησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ' Τάξης.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τους δώρισε το χρυσό μετάλλιο της γνώσης αλλά και ένα καλαίσθητο αναμνηστικό λεύκωμα.

Επίσης το σχολείο - εκπαιδευτικοί και γονείς - τίμησε το δάσκαλο Γιώργο Χαϊνάκη, για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο σχολείο.

Η εκδήλωση της λήξης των μαθημάτων αποτέλεσε την τελευταία  πράξη σε μια σειρά δράσεων, σχολικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων (με θέματα πολιτιστικά, διατροφής, υγείας, σε εθνικά όπως το "ΜΠΑΚΙ - Το κυκλοφοριακό φιδάκι για την κυκλοφοριακή αγωγή αλλά και ευρωπαϊκά - όπως το Teachers4Europe, Ευρωπαϊκό δίκτυο Medeat) παράλληλα με εκπαιδευτικές επισκέψεις (Ακρόπολη, Μουσείο Ακρόπολης, Βουλή των Ελλήνων, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ιστορικό Μουσείο, Κνωσό, Αρχαιολογικό Μουσείο κ.λπ.) πάνω στις οποίες εργάστηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές όλη τη σχολική χρονιά. Επίσης οι μαθητές συμμετείχαν σε επετειακές και εορταστικές δράσεις (Χριστούγεννα, Πάσχα, Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου) αλλά προχώρησαν και σε συνεργασίες με άλλους φορείς των Αρχανών.

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Αρχανών δεν παραλείπουν να απευθύνουν και τις ευχαριστίες τους: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους μας βοήθησαν να επιτύχουμε τους στόχους μας, το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Βαλατίδη Ευρυβιάδη και τις προϊσταμένες Εκπαιδευτικών και Διοικητικών Θεμάτων κ.κ. Τσαχάκη Στέλλα και Ανδρεαδάκη Βάλλια, τη σχολική σύμβουλο κ. Κουτσουράκη Στέλλα καθώς και  το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων.

Ιδιαίτερα όμως ευχαριστούμε  το Σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την υποστήριξη (οικονομική, υλική και ηθική) για όλα όσα πρόσφερε και τη φετινή χρονιά, απλόχερα και χωρίς ιδιοτέλεια για την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης από το σχολείο μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News