Ελλάδα

Νευρικότητα κι οδηγίες για τον τουρισμό απο το CNN

«Εάν σχεδιάζεις μια καλοκαιρινή απόδραση επί ελληνικού εδάφους αυτό το καλοκαίρι, τσέκαρε ότι έχεις βάλει στη βαλίτσα ένα μαγιό ένα καπέλο… και άφθονα μετρητά» είναι η αρχή δημοσιεύματος, που αναρτήθηκε χθες το βράδυ στο ενημερωτικό δίκτυο CNN, το οποίο σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup αναμετέδιδε «χρήσιμες συμβουλές» που δίνει ήδη ο μεγαλύτερος πάροχος συναλλάγματος της Βρετανίας σε τουρίστες, προοικονομώντας, λίγο πολύ, το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και τον έλεγχο αναλήψεων που θα ακολουθήσει του Grexit.

Στις συμβουλές που δίνει η αρθρογράφος προς τους τουρίστες που ετοιμάζονται για διακοπές στην Ελλάδα, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο τις εξελίξεις , συνεχίζει «η ρημαγμένη από το χρέος χώρα βυθίζεται σε νέα οικονομική κρίση και ίσως επιβάλει έλεγχο αναλήψεων από τις τράπεζες. Αυτό θα μπορούσε να κάνει τους τουρίστες νευρικούς».

Πόσο μάλλον όταν όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα «ο μεγαλύτερο πάροχος συναλλάγματος στη Βρετανία, το U.K. Post Office Travel Money συνέστησε στους επίδοξους παραθεριστές να πάρουν αρκετά μετρητά σε ευρώ για να βγάλουν τις διακοπές τους. Αυτό θα τους βοηθούσε να αποφύγουν τις επιπτώσεις από μια ξαφνική κρίση.

«Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια  και οι τουρίστες έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη θέση στο παρελθόν. Το 2013 τα ΑΤΜ ξέμειναν από μετρητά με τους καταστηματάρχες και τα εστιατόρια να παρουσιάζονται διστακτικοί στο να δεχθούν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες» συμπληρώνει.

«Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας με τους ενοχλημένους πιστωτές της. Οι διαπραγματεύσεις διανύουν τις τελευταίες τους εβδομάδες και η χώρα πρέπει να συμφωνήσει σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ούτως ώστε να εκταμιευθεί η χρηματοδότηση για να πληρώσει τα χρέη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εάν χρεοκοπήσει, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υιοθετήσει νέο δικό της νόμισμα, αλλά τα ευρώ θα συνεχίσουν για ένα διάστημα να γίνονται δεκτά.

Οι όποιες αλλαγές είναι πολύ δύσκολο να συμβούν μέσα σε μια νύχτα. Οποιαδήποτε αλλαγή σε ένα νέο νόμισμα θα χρειαστεί χρόνο και τα ευρώ θα γίνονται δεκτά στο μεσοδιάστημα» λέει η Συνομοσπονδία Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Οι Έλληνες έχουν ήδη μεταφέρει μεγάλο μέρος των καταθέσεων τους εκτός Ελλάδας.

Η Κεντρική Τράπεζα ισχυρίζεται πως σχεδόν 30 δισ. ευρώ «έφυγαν» από τις ελληνικές τράπεζες στο διάστημα μεταξύ του Οκτώβρη του 2014 και του Απρίλη του 2015.

Η κατακερματισμένη οικονομία της χώρας βασίζεται στα δολάρια των τουριστών»... καταλήγει η αρθρογράφος, σημειώνοντας πως ο τουρισμός είναι η κερδοφόρα αγορά της χώρας χάρη στα νησιά και μνημεία που υπάρχουν επί ελληνικού εδάφους.

Πηγή : Newsbeast.gr

Σχόλια