default-image

Συναντήσεις Σταθάκη με στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης

Ελλάδα
Συναντήσεις Σταθάκη με στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης είχε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό, με την ευκαιρία του 19ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ (St. Petersburg International Economic Forum).

Ειδικότερα, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του ο κ. Σταθάκης συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του Οργανισμού Enterprise Greece, Χρήστο Στάικο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Βελισσάριο Δότση, συνάντησε διαδοχικά τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντένις Μαντούροφ και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Λίκασεφ.

Αντικείμενο της συναντησης ήταν η δυνατότητα σχηματισμού ομάδων εργασίας σε τεχνικό και ανώτερο πολιτικό επίπεδο.

Αργά το απόγευμα ο υπουργός, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, συνάντησε τους Έλληνες εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και θεσμικών φορέων που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Enterprise Greece.

Ο φορέας υπό το Υπουργείο Οικονομίας, που είναι αρμόδιος για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, οργάνωσε τη συμμετοχή των επιχειρηματιών στο Φόρουμ και ορίστηκε ως ο συντονιστής από ελληνικής πλευράς για την υλοποίηση περαιτέρω δράσεων εμπέδωσης της ελληνορωσικής οικονομικής συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι, το Διεθνές Οικονομικό Φόρου είναι αφιερωμένο σε οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κάθε χρόνο επιχειρηματίες, επιστήμονες, δημόσια πρόσωπα, καθώς και εκπρόσωποι ΜΜΕ από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στην Αγία Πετρούπολη, με σκοπό να συζητήσουν φλέγοντα θέματα που αντιμετωπίζει η Ρωσία και ο κόσμος.

Αύριο ο υπουργός θα παρακολουθήσει την ομιλία του Προέδρου Πούτιν στην ολομέλεια του Φόρουμ, όπου αναμένεται να παρέμβει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Θα ακολουθήσει κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο πλευρών σε κορυφαίο επίπεδο και στη συνέχεια ο κ. Σταθάκης, μαζί με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Μαξίμ Σόκολοφ θα είναι βασικοί ομιλητές σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με θέμα την αναζήτηση νέων οδών ελληνορωσικής συνεργασίας.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News