default-image

Μ.Σούλτς: Με νευριάζει το παιχνιδάκι του Τσίπρα

Ελλάδα
Μ.Σούλτς: Με νευριάζει το παιχνιδάκι του Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να αποφευχθεί κλιμάκωση και να επικρατήσει σύνεση στις συνομιλίες γύρω από την Ελλάδα καλεί ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, έστω κι αν δηλώνει ότι «και εμένα με νευριάζει το παιχνιδάκι του Τσίπρα».

Ο Σουλτς, που προέρχεται από το γερμανικό SPD (Σοσιαλδημοκράτες), τονίζει ότι δεν υπάρχει ούτε γρήγορη ούτε εύκολη λύση για την Ελλάδα την ώρα που φωνές στη γερμανική Βουλή υψώνουν τους τόνους.

Μιλώντας στο Spiegel, ο Μάρτιν Σουλτς φάνηκε να απευθύνεται περισσότερο στο εσωτυερικό της Γερμανίας λέγοντας πως «ακόμη κι αν μπορώ να καταλάβω αίσθημα του "φτάνει πια", και είμαι κι εγώ εκνευρισμένος με το παιχνιδάκι του Τσίπρα, η σωστή πολιτική κοιτάζει πρώτα την κατάληξη». 

Τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν γρήγορες ή εύκολες λύσεις για την ελληνική κρίση», ο πρόεδρος της Ευρωβουλής απευθύνθηκε προς την Αθήνα και την κάλεσε να αποδεχθεί την πρόταση Γιούνκερ.  

«Εάν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει με αυτή τη δίκαιη προσφορά, θα είναι υπόλογος απέναντι στο λαό του και θα θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο Σουλτς, όπως γράφει το in.gr.

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής ανέφερε πως ο Γιούνκερ έκανε «κοινωνικά βιώσιμες προτάσεις», «χωρίς μειώσεις στις κατώτερες συντάξεις, αλλά με δομικές μεταρρυθμίσεις όπως για παράδειγμα το υψηλότερο όριο ηλικίας, χωρίς αύξηση στο ΦΠΑ των σκευασμάτων, αλλά με υψηλότερη φορολόγηση των πλούσιων και περικοπές στις εξοπλιστικές δαπάνες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News