default-image

Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή

Ελλάδα
Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΝΔ πρέπει να είναι σε εγρήγορση διότι παραμένει ο βασικός πυλώνας για την εγγύηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας ήταν το βασικό μήνυμα που εκπέμπεται από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως συμπέρασμα της έκτακτης συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Στη σκιά της εμπλοκής των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών, η κίνηση του τέως Πρωθυπουργού να καλέσει τον κ. Καραμανλή να συνομιλήσουν στην οικία του στην Κηφισιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια χρονική στιγμή που η ηγεσία της ΝΔ θέλει να περάσει το μήνυμα ότι ενωμένη θα επιχειρήσει να αποτρέψει μια ενδεχόμενη καταστροφική πορεία της χώρας.

Στη συνάντηση που διήρκεσε μια ώρα και ένα τέταρτο το βράδυ της Τρίτης, περίπου τρεις ώρες μετά τη λήξη της συνεδρίασης του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, όπου αποφασίστηκε η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από τον κ. Σαμαρά, έγινε εκτενής ανάλυση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Σύμφωνα μάλιστα με τη διαρροή που υπήρξε από τη Συγγρού, οι δυο άνδρες θεωρούν ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την κατάσταση και πως αποτελεί την πολιτική δύναμη που εγγυάται την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στην Ευρώπη.

Η συνάντηση - η δεύτερη σε ένα μήνα - των κκ. Σαμαρά και Καραμανλή που διατηρούν τακτική τηλεφωνική επικοινωνία, έγινε εν μέσω των εκτιμήσεων της ηγεσίας της ΝΔ ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στα βράχια και σχεδιάζει τη ρήξη.

Ιδιαίτερη αξία για τις εσωκομματικές ισορροπίες στην κεντροδεξιά έχει το γεγονός ότι η ΝΔ επέλεξε να δημοσιοποιήσει με επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου την συνάντηση της Κηφισιάς, ενώ ήταν σε εξέλιξη.

Σε μια μέρα που συζητήθηκε αρκετά και προκάλεσε αρνητικά σχόλια στην Κ.Ο. της ΝΔ η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με την βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντόρα Μπακογιάννη, η κατ' ιδίαν επαφή των κκ. Καραμανλή και Σαμαρά έγινε μεταξύ άλλων για να μεταδοθεί και το μήνυμα της συλλογικότητας και της ενότητας.

Ο κ. Καραμανλής που εμμένει ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας συζήτησε με τον κ. Σαμαρά όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και εξετάστηκε και η στάση που πρέπει να τηρήσει η ΝΔ, η οποία θα κινηθεί σε θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο.

Πηγή: tovima.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News