default-image

Παρέμβαση Μαριά για την κλιματική αλλαγή

Ελλάδα
Παρέμβαση Μαριά για την κλιματική αλλαγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση για το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής έκανε στις 9/6/2015 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «το θέμα της κλιματικής αλλαγής είμαι ιδιαίτερα σημαντικό διότι αποτελεί απειλή για τις ανθρώπινες κοινωνίες, χτυπά κυρίως τους πιο φτωχούς συνανθρώπους μας, δημιουργεί νέες μεταναστευτικές ροές, μειώνει τους υδάτινους πόρους και καταστρέφει τη χλωρίδα στον πλανήτη».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η σύναψη της Τροποποίησης της Ντόχα στο Πρωτόκολλο του Κιότο και η συμμετοχή της Ισλανδίας στη δεύτερη περίοδο δέσμευσης του Πρωτοκόλλου του Κιότου είναι σημαντικές, διότι στέλνουν ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ως προς την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.

Θα πρέπει επίσης όμως να λάβουν μέρος και άλλες χώρες του πλανήτη, οι οποίες έχουν ιστορική και σημαντική ευθύνη διότι έχουν υψηλά ποσοστά εκπομπών».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Άλλωστε οι χώρες που συμμετέχουν στη δεύτερη περίοδο ανάληψης υποχρεώσεων 2013-2020 είναι ευρωπαϊκές χώρες, ενώ σημαντικές ρυπαίνουσες χώρες απέχουν.

Προσβλέπουμε σε σημαντικές αποφάσεις στη Διάσκεψη του ΟΗΕ που θα γίνει το Δεκέμβριο στο Παρίσι, καθώς οι αποφάσεις που έλαβαν οι G7 για το ζήτημα του κλίματος είναι απογοητευτικές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News